On Top

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

On Trend

Popular Stories

Pets, lovely pets

Do you like pets?Either it be a dog, or a cat, even an iguana have always been a part of human life.What’s there not to

Narnia and Saspian, eh Caspian

Dah tengok wayang?kalau belum silalah ringan-ringankan kaki untuk melangkah ke pawagam berhampiran untuk menyaksikan Narnia.Yer, Agy dan Anym saya tahu saya dah tengok tapi tak

Pangkor~

So selepas 2 minggu di perantauan akhirnya balik sudah~Kite cite satu2 dulu iyerk?Selepas sakan duk training pagi – pagi selama seminggu.Tamatlah tempoh latihan kerohanian dan

3

3 hours.So much to talk about, so much to say,so much to share,so little time.I want to tell you something but I have to limit

On Flight

Travel & Explore the world

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Kedai Grilled Fish, Dongdaemun

Assalamualaikum semua pembaca yang di kasihi. Macam dah berzaman tak update blog dah berhabuk dan berkarat. Tidak mengapa, yang berhabuk kita bersihkan dan yang berkarat

Trick dapat harga hotel murah dengan Agoda

Assalamualaikum dan Annyeong Haseyo kepada semua pembaca khususnya mereka yang bertitle backpackers, travellers, tourist, frequent flyers, pencari kedamaian dan pelbagai nama panggilan yang lain. Dalam

Sakura Trip Seoul – Nami Island

Hi semua, memandangkan dah hampir setahun berlalu dan entri tentang trip Korea aku belum lagi habis apa kata kita habiskan Sakura Trip Seoul – Nami

Explore and travel the world

Career

Business

Buat Duit Hanya Dengan Menulis?

Assalamualaikum Dunia! Pejam celik, pejam celak dah separuh Ramadan telah berlalu meninggalkan kita. Moga – moga kita semua masih menjalani ibadah berpuasa dengan jayanya. Nak

Trip ke Shanghai Part 4

Hello semuanya, selepas beberapa ketika akhirnya dapat juga mencuri masa (camno ko curi masa ni?) untuk menulis sambungan kepada trip ke Shanghai. Masa berlalu dengan

IglooApp , duit poket sambil tengok iklan

Kebanyakan daripada kita selalu melayari internet bukan?Samada kita menulis blog, mencari infomasi atau sekadar bersosial di halaman facebook dan twitter, internet sentiasa di gunakan.Jadi apa

Trip ke Hong Kong part 1

Hello! Apa khabar semuanya?Macam mana raya ? Sambutan hari merdeka macam mana pula?Merdekakah kamu?Harap semua bukan sahaja merdeka melalui perkataan tapi juga minda.Buang segala sifat

Silaturahim

Family

Selamat Hari Raya!

Dah lama tak buat entri Wordless Wednesday, jadi kesempatan ini aku nak mengucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin kepada semua pembaca, pengomen tegar,

Las Vacas , Mont Kiara

Hi, bertemu lagi dalam entri makan- makan bersama Yours truly. Minggu lepas bersempena dengan ulang tahun kelahiran adik yang ke umur dia yang terkini, kami

Trip ke Tokyo lah kita Bhg. 7 Hakone

11/10/2014 Jom sambung. Hari ini ada satu misi, misi untuk melihat gunung yang tersembunyi. Gunung mana lagi kalau bukan gunung Fuji. Kata orang, gunung Fuji

On Taste

Food & Drinks From Around the World

On Air

Shin Nihon

Salah satu tempat menarik yang anda harus kunjungi! Tak percaya? Tengok video ni.