Cara memanjangkan tempoh sah pra bayar Digi anda

Entri kali ini nak berkongsi tentang cara memanjangkan tempoh sah prabayar Digi anda. Untuk cara panjangkan tempoh sah prepaid Celcom anda boleh rujuk di link ini.

Mungkin ada di antara kita yang dah tahu atau tak tahu atau tak pernah ambil tahu tentang kemudahan service ini. Untuk mereka yang selalu tamat tempoh sah tapi kredit masih ada 12 ribu ringgit ( I know, I know kebanyakan daripada anda mesti kehabisan kredit terlebih dahulu kan?) cara ini boleh di gunakan supaya anda tidak perlu bersusah payah menambah nilai semata- mata untuk menambah tempoh sah.

Perlu diingatkan sekali lagi, perkhidmatan ini hanya untuk telefon bimbit jadi kepada yang cuba untuk mengaplikasikan kepada telefon rumah atau telefon pejabat atau telefon awam, cara ini tak dapat di gunakan.

Seperti tajuk di atas, langkah ini hanya untuk Digi sahaja dan bukan perkhidmatan telefon yang lain. Jadi pastikan anda merupakan pengguna Digi.

Pertama sekali, apa yang anda perlu lakukan adalah menaip *128*1# dan call. Menu seperti gambar di bawah akan keluar dan tertera di kaca telefon anda.

Seterusnya, pilih pilihan ke 7 Talktime Services dan menu seterusnya akan terpapar seperti gambar di bawah,

Langkah seterusnya adalah memilih pilihan ke 3. Super Long Life. Dan menu terakhir akan keluar seperti gambar di bawah,

Langkah terakhir adalah memilih yang mana satu tawaran yang bersesuaian dengan selera anda. Saya cadangkan anda menngambil pilihan ke 3 iaitu untuk 365 hari. Tak perlu pening kepala untuk satu tahun. Cas untuk setahun adalah Rm38.00 (tidak termasuk GST) sahaja. Pastikan anda mempunyai baki yang mencukupi untuk menjalankan proses ini dan pastikan juga anda mempunyai baki kredit untuk aktiviti anda. Kalau tempoh sah panjang tapi kredit tiada tak boleh juga kan?

Di harapkan langkah- langkah ini dapat membantu menyenangkan kehidupan seharian anda. Give it a try.

Untuk pengetahuan anda, anda boleh skip ke semua langkah-langkah di ata dengan menggunakan shortcut yang membawa anda terus ke proses terakhir. Untuk skip ke proses akhir, anda boleh terus menaip *128*1*7*3#

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

11 Responses

      1. yang sehari tu..korang kene topap dulu rm108..Lepas topap baru nampak pilihan kat validity tu ada 365 hari …Pahang dok?

  1. Kalau guna plan digi live pon boleh ke? Sbb pernah baca kat blog lain yg plan digi best je ade long life ni, betulkan jika silap..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »