Sakura Trip Seoul 2015 – Yang Good Korean BBQ Lamb, Hard Rock Cafe Seoul, Lotte Mall dan Dongdaemun Design Plaza.

I love writing.I feel that by writing, I could pour my heart contents into a piece of paper and share it with the world.Some might be a bunch of craps, some really meant something to me.Gadget is my choice of obsession, without them, the world won't be as cool as it is now.

Leave a Reply

Comment as a guest.

  1. Sy pnh booking dongdaemun gh ni tpi last2 tkr sbb tgok jauh dari exit train. Pastu tgok dlm street view bgnn gh tu cam terselit celah2 bgnn lain. Nasib x jadi amik. Klu x mmg nangis lar dgn keadaan gh yg tak tenteramkan hati..

  2. Pernah gak sesat time gigih mencari 1 cafe retis kpop ni. Pusing dekat 2.6 billion kali gak. Siap masuk perumahan yg berbukit tu sekali. Nasib tak kena gigit hanjing. Hampir 3 jam buat kerja takde faedah kt sana. Tanya locals, dorang tak tahu pulak. Siap suruh naik bas padahal area2 situ je. Last-last give up, balik shopping kat Myeongdong lg best!

    1. Sepatutnya print awal=awal gambar keai tu beserta alamat, boleh tannya local especially budak muda dan teenaagers. Peratus nak dapat jumpa tu tinggi , wah ada anjing nk gigit ke

      1. Dah print dan sertakan alamat. siap ikut direction yg dia bg tp tak jumpa. tu yg pelik. budak-budak muda bila dekat sikit masing2 keluar fon, takut nk ckp dgn foreigner la tu. haha. ahjumma & ahjussi je yg beriya menolong walaupun dorang ckp korea.

        1. Memang tiada rezeki agaknya. Kena belajar bahsa korea ni. passal ahjumma dan ajussi tu memang betul , mereka memang suka membantu. cuma kadang kala budak budk muda ni mereka reti bahasa english sebab belajar di sekolah dan tv.

  3. 1. Takkk takkk tau macamana bau kat luar Yanggood sebab masa aku sampai haritu, resto tu tutup. Hampagas betul. Ko kena update kat sini wei, resto tu Ahad x buka. Kang xpepasal jadi macam aku.

    2. Kesian tau kena tipu. Dah lah tengah malam, sejuk lak tu. Xpernah dengar lagi kes macam ni jadi kat tourist. Kaw2 kena sedut. Xbaik Ahjussi kan bagi memori buruk kat ko tapi Zaidi lagi kesian. Firstime kan dia.

    1. 1.Hehehe kesiannya bibie, saya ada update dah dekat link tu, nanti saya update dalam entri yang ini.
      2. Terus lari budget kena tipu, peringatan untuk lebih berhati hati. Malang tidak berbau walau di kampung sendiri. Zaidi diam je,tak tahulah redha atau dah penat sangat seharian hahaha.

  4. Cunz .. Bile pergi merate dunia ni hard rock cafe mesti kene singgah. Ahaks .. Tak sangke org korea pon ade juga yang “mengelat” yer . Nice one bro .. Waiting for the next one . Indeed :D

    1. SInggah hard rock cafe ni sebab belikan untuk orang banyak. Untuk diri sendiri hanya beli sehelai t shirt, itupun lepas menimbang tara , hari last baru beli untuk di sendiri hahaha. Orang yang suka mengambil kesempatan ini tak boleh nak dikira ikut bangsa, semuanya dari hati. tak boleh predict. Kena berhati – hati lepas ni, hehehe akan di update secepat yang boleh

  5. Aku selalu naik teksi dolu2!takat dalam bandar seoul tu jer plg tinggi pun belas-belas ribu jer la…konpem dah kena tipu tu…hehuuuu…takde meter ke wei…aku siap pernah cakap, kalo dekat2 baik naik teksi jer tau, dari buang masa transit bagai subway seoul tu…harga lebih kurang jer…hehehe

    Arghhh stress tgk kambeng tuhhh…sedapnya…tak baik buat aku terliu cenggini…aku posa tau arini!hehehe takpe, esok aku plak nak kasik orang lain terliur…kuikuikui

  6. agreed dengan azra. aritu dari guesthouse area Hyehwa ke Incheon Airport 60,000w. tapi ni jugak first blog baca cakap kena tipu di kampung halaman.

  7. Mmg nasib korang sangat2 tak baik la itu hari … 60k won for a taxi ride.. tu dah mcm boleh pegi Incheon semula dah

Bunga larangan

Book Hotel Murah

Sliding Sidebar