Babi yang annoying!!

Tajuk entri kali ini memang agak harsh tapi itulah realitinya, dan jika anda mengalami apa yang saya alami,anda semua juga akan bersetuju dengan pernyataan di atas.Jadi kenapa saya tiba-tiba ingin bercerita tentang ‘lembu pendek’ tiba-tiba hari ini?Ini kerana wabak ‘lembu pendek’ ini telah semakin menular di kalangan remaja pada masa kini, khusunya kepada pelajar atau mahasiswa ataupun mahasiswi yang mencari hiburan untuk mengisi masa lapang mereka.Yeah kepada mereka yang cepat pick -up, I was talking about the infamous “Angry Bird’ video game by Rovio Mobile.

Marah betul burung-burung ni

Dalam permainan berbentuk pengujian minda ini, anda akan menggunakan slingshot ataupun lastik, (alah yang budak-budak dok main lastik cicak masa kecil-kecil tu) untuk melastik burung-burung yang mempunyai kebolehan yang berbeza-beza dan burung -burung ini akan di lastik ke arah babi-babi yang berwarna hijau (Yeah you heard it right, green!!) yang terdapat dalam struktur bangunan yang pelbagai.Objektif anda akan tercapai apabila semua makhluk berwarna hijau ini musnah.

rundingan damai yang fail!!

Ada beberapa puluh peringkat yang perlu di tempuhi dalam permainan ini dan setiap satunya semakin mencabar, dari babi yang simple sampailah babi yang besar samapai babi pakai helmet,lol.Boleh imagine?babi pakai helmet?yang pernah saya jumpa, babi pakai gincu je (Ok, that is much worst~).Tapi jangan risau, anda di lengkapi dengan burung-burung yang boleh di harap yang mempunyai pelbagai jenis ability atau kebolehan.Dari yang simple setakat langar-langgar, samapailah ke telur yang boleh meletup, (Telur meletup?You don’t want that ..lol).

Banyak betul makhluk berwarna hijau~
Telur meletup!!

Kepada yang masih belum mencuba permainan ini, saya sarankan pergi try dan download.It came for the mobile and also the PC.Jadi mainlah di mana-mana genre yang anda suka.Tapi satu peringatan, ia sangat-sangat addicting.Jadi bersedia untuk menghabiskan beberapa jam, untuk membunuh makhluk hijau ini.Walau bagaimanapun, saya tetap berpegang kepada slogan

“Peace,No war”

Hidup harmoni macam ini kan elok...

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak