Apple and steak

Okey, dalam 3 hari kebelakangan ney tak tahu kenapa aku craving sangat makan steak, rib eye, t bone, sirloin entahlah nak kata mengandung, kahwin pun belum mungkin musim makan daging kot.dapatlah badan ku yang cekeding ney bertambah berat,t adi timabng 62 kg hurm ringannya…Ritz grill,east grill,papa grill,mama chop atau sebaliknya dan tjantek akan ku tinggalkan untuk beberapa ketika untuk menyambung impian di menara gading.Eceh!

dua tiga hari ni jugak, aku dan si Nazz dah tak tidur , sibuk mengupdate dan mendowngradkan firmware.Untuk Apple Kesayangan ku lah, seronok jugak,macam 2 cara dapat ku temui, rupanya benda ney senang jer,memual memang lah complicated tapi worthlah kalau antar kedai nak kena mbayar rm100 kan, nak buat apa bazir duit gitu.So, sekarang happy dengan O.S 4 untuk iPhone.Yelah, nak tunggu iPhone 4 yang aku order dari cousin ku di U.S lagi seminggu baru sampai.Tak sabar pulak nak men benda alah tu, oh ada org tanya nak jual tak iPhone nah~~ takmo ar rugi jer jual, simpan buat jadi koleksi hehehe.Seriously kalau sesiapa takda iPhone kat luar tu, go and get yourselfone, wahh dah macam promoter apple pulak,Bill patut bagi saya imbuhan kalau gini.Berbanding BB yang agak tidak mesra alam dan pengguna sikit, mungkin BB bold tak macam tu, tapi I’m talking about BB Storm 2, serious, get yourself an iPhone.My friend baru beli N97 and after he used my sweetie apple pie, die terus nak tolak N97 die,haih sampai camtu sekali,barang bau kedai lagi kot…apalagi bila kena cucuk dengan member yang kata”uih apa ada punat2 ney,tak biasa lah…hahaha jahat betul.

apple and apple

ok memang perlu sedikit masa untuk membiasakan diri dengan mac book.Pasal selama ney pakai windows, yelah dekat universiti aku pun pakai mac juga,and i not really into it…tapi bagus jugak kita tahu dua2 operating system,takdelah terkial-kial nak cari right klik kat mouse kan?haha

Ipad~where's that talking CArl

OK,benda alah tu nama die iPad, bagi saya macam versi besar iPod touch.datang dengan kapasiti 64G dengan wifi and 3g costing about 4k. Dekat hometown saya lagi mahal, rm4800 untuk benda yang sama.Okeylah nak kata skit pasal fungsi2 die.Memang di akui,screen yang lebih besar ney buat menonton cerita lebih sedap.Tapi berapa ramai yang tgk movie tak tahulah kan..yang pasti saya bukan diantaranya.Satu benda yang saya suka dalam benda ney adalah iBook dimana keseronokan membaca memang first class memang tak disangkal2kan lagi…Buku dan novel boleh di dapati di iBookstores,so takpayah susah2 nak ke kedai buku untuk beli buku kegemaran anda download sudah..and pastikan anda ada akaun iTunes untuk buat pembayaran yerp…don’t support piracy.Notes sekarang lebih mudah untuk ditulis berbanding di dalam iPhone kerana permukaan screen yang lebih besar.

satu lagi apps yang menarik ialah Keynotes, di mana kita boleh membuat presentation yang lain daripada lain alah ala2 Steve Job buat tu masa launching Apple’s products every june every year.Kelajuan processor iPad jugak agak memuaskan kerana mampu membuat setiap task dalam masa yang singkat.Pergerakan screen yang smooth memang menarik hati..

So kalau ada diantara anda yang hendak beli, saya tak berapa nak suggest suruh beli tapi itu hak anda lah kalau nak beli jugakkan takkan nak halang pulak.Oh.lupa terima kasih kepada Cuna because she got me something from Korea.So thanks Cuna, i love it hehehe and thank to Tuan Nurul untuk gift dari BAndung itu,tak sangka dapat juga cenderamata.OK lah until then, SPread the Sweetness in every cup, buy cuppies,I guadamntee you won’t regret …

Peace Out

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 Responses

  1. mcm smart plak Macbook baru, xpe hujung minggu ni nak amik satu! =D

    sesapa yg nak join online marketing dengan kitorang silalah ke FEEKIR.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak