Typo.Apa itu typo?typo adalah nama sejenis makan yang direndam dalam sos asam, dan di makan bersama dengan ikan bakar.SALAH!!!SALAH terus.Typo adalah singkatan kepada typing error.Contoh seorang yang gemar membuat typo adalah saya :-P .Kenapa typo ini terjadi?Typo terjadi apabila jari-jemari yang tidak di bendung ini menekan keyboard yang bukan touch screen (alasan!!!!BOOO!!!),menyebabkan berlaku kelajuan yang melebihi had yang di sarankan oleh kerajaan.Alah typo ini terjadi bila anda nak mengeja,ANAK,tapi tertulis NAAK,ini bermakna jari anda lebih pantas menekan N daripada A, kesalahan typo juga boleh berlaku apabila anda memang tak reti mengeja lol, ini pun boleh terjadi.

type,type,type sampai ceroh!!!

Typo juga terjadi apabila seseorang itu malas nak membaca balik apa yang ditulisnya dan terus publishkan artikelnya atau entri blognya dengan selamba tanpa rasa bersalah kepada pembaca yang mungkin terpaksa membuka kamus german untuk memastikan apa yang ditulis adalah bahasa kebangsaan dan bukan bahasa asing.(okey ini pun saya juga).Amir Ridwan pernah berkata “jagalah penulisan dan elakkan typo kerana orang akan ingat kita tulis sambil lewa”.Satu kata-kata nasihat yang amat bermakna bagi saya yang sering melakukan kesilapan ini.

lol

Dulu pernah ada orang complained yang tulisan saya dalam bahasa inggeris tidak mencapai piawaian semasa,dengan berterabur nouns dan pelbagai lagi.Well what do you expect from a guy who spell kereta, ‘keta’, suka ‘suke’, dan menggunakan ganti nama kita instead of saya, hahaha I don’t even used proper Malay what do you expect when I used foreign language lol.If you want to find a perfect sentences being construct and enjoyed reading it in a proper english, might I suggest encyclopedia to you lol.Don’t put your hopes to high from someone who only managed to score band 5 from MUET :laugh:.

Okey,selepas menulis beberapa perkara ini , saya ingat nak buat satu lagi entri pasal LOVE.Yup,LOVE.You heard me.Tapi rasa macam malas pula, bukan apa , malam ini banyak betul couple mengutarakan masalah cintan-cintan dekat saya,jadi saya nak ty simpulkan menjadi kesimpulan yang mudah dalam entri.Tapi maybe tulis besok aje lah…Kepada my dear, Sweet dream, count the star if you can’t sleep.We wait until the rain stop, and we watch the rainbow together yerp.. :laugh:

Sweet dream beautiful, please stay the way you are and don’t you ever change.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »