Bila kawan facebook berkurangan

Dunia maya, dunia maya, bukan adam maya yerp tapi dunia maya.Apa yang di maksudkan dengan dunia maya?Omputih panggil “make believe places,” games,facebook, semua ini dunia maya, virtual world orang istilahkan.Jadi bila di lihat dengan kewujudan pelbagai jenis social netwroking di dalam dunia maya ini jadi [email protected] kawan bertambah-tambah.

Selain dari kawan bertambah-tambah, ada juga peluang bertambah -tambah.Peluang apa?peluang untuk masalah bertambah, dan juga peluang untuk bisnes bertambah.Biasalah setiap benda ada contra kan, jadi kena selidiklah sebaik mungkin.

dan bila dah ada akaun facebook ini, ramailah orang yang di kenali, orang nak dikenali, orang yang nak mengenali, orang yang terkenal, dan pelbagai jenis orang.jadi kalau anda bukan jenis orang yang hanya mengapprove orang yang anda kenal sahaja, anda mungkin akan sama macam saya, iaitu mempunyai ribuan kawan-kawan virtual ini.

Pada permulaan saya agak menapis rakan-rakan virtual ini, tapi selepas membuka bisnes cuppy saya melonggarkan sedikit syarat dengan membenarkan mereka yang mempunyai profile picture manusia yang saya approve, jadi yang muka-muak kartuns aya tak approve.Jadi kalau di lihat dari list kawan-kawan saya yang sampai seribu lebih tu memang tak semualah yang saya kenal.

Kegiatan saya di facebook adalah mengupdate status.Saya selalu mengupdate status sehinggalah membuka akaun twitter,jadi kebanyakannya saya hanya update di twitter, lebih senang merepek di situ.Di facebook , saya amat jarang membuat facebookwalking aka berjalan ke page kawan-kawan.kalau yang saya pergi sekarang pun kebanyakkannya rakan-rakan universiti yang emmang saya jumpa tiap-tiap hari.

Baru-baru ini, terdapat satu kes, malas nak cerita kes apa sebab tak melibatkan saya pun.Tapi entah kenapa , saya terdrag sama.Tadi, sepupu saya bercerita tentang seorang minah ini memadamnya dari facebook 9and we assuming this is because of the recent case) yang kelakarnya saya pun turut di delete, and I noticed it a couple of minutes ago.Itu pun tahu pasal cousin saya menceritakan tentang hal ini.

Saya tidak mempunyai masalah pun kalau nak delete since it was your what they call it, your ‘hak’ tapi cara anda ni menunjukkan kematangan anda dalam handle situasi yang anda hadapi dengan cousin saya.Maybe she embrasssed on the thing that happened, tapi sebenarnya cousin saya tu nak settle kan problem, and the case berpunca dari pihak anda juga.

Dan ingin saya tegaskan sekali lagi, kalau sesiapa yang delete “kawan’ dari sesuatu social networking ni, memang susah kita nak perasan kan?(saya rasa anda semua pun macam tu, kawan dah ada seribu, sorunk delete, jadi 999, rasa-rasa perasan tak siapa yang tak ada hohoho) tapi kalau lah bestfriend anda, atau family, atau close friend,atau admirer anda memanglah perasan kan?ni entah sapa-sapa.

kawan seribu atau kawans atu tidak menggambarkan apa-apa di dunia maya atau siber ini, yang penting adalah kawan yang sanggup membantu ketika susah di dunia nyata.Sebab mereka inilah yang betul-betul digelar kawan.

And I wonder how thick you can get my dear, once you were worried people told you that your smile seems weird, and you pissed of with such petty things.Come on~There’s plenty of other problem in this world that need to be consider rather than what people think about your smile hahaha :-D .

P.S: we lost one supporter for the nadzrul.com  since she unlike the page, hurmmm does perlu’s portlike has the same fate?Let’s go find it out hehehehe…

Peace yow~

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »