Nama , nama , apa nama kau?

Pernah tak korunk menamakan sesuatu?Mesti pernahkan dalam seumur hidup.Bantal busuk, teddy bear,katak,kucing,sampaikan kereta dan pensil pun ada namakan.Berapa lama korunk ambil masa nak menamakan benda alah ni semua?Pernah tak korunk terfikir yang benda yang korunk namakan tu akan di namakan sampai bila-bila atau korunk jenis ..Kejap Sally,Chubby,Michael,Didi,Sofea atau pun nama lebih extreme lagi seperti Comel, Cayunk, Manje,Bucuk ataupun Bulat.So kalau benda- benda tu senanglah bagaimana pula kalau nak menamakan syarikat?

Cerita ni timbul pasal aku di ajukan satu permintaan oleh kawan aku.Buat pengetahuan pembaca, aku dan team telah mereka cipta satu product bagi salah satu subject kami.So setelah semua research dan product sudah siap di videokan dan diwujudkan , tetiba member aku tanya, “Din, tolong bagi nama syarikat korunk,”.Aku macam ERK!!!.. :pain: .NAma syarikat!! Satu benda yang kiteorang lupa nak bincangkan.Aku tahu si Zulian beria-ria hendak meletakkan nama Radin dan rakan-rakan.Dah bunyi macam syarikat peguam pun ada kan?So takkan nak letak nama tu, bila tanya si wan selamba jer die kata, Radin Enterprise.Amboi senang nye.Bila aku tanya apasal nama aku?Dia kata sebab aku pengasas dieorang rakan kongsi jer.Tertiba kembang hidung aku yang mancung ni.Serius tak tipu, part kembang bukan part mancung.kah kah kah :laugh: .So aku gunakan medium yang semua orang pakai kot la ni, facebook.Minta lah panduan daripada ahli fikir-ahli fikir dari seluruh pelusuk Malaysia ni.So we have come up with:

1.Radin Berjaya sdn bhd
2.Fad Inc
3.batu cave maju sdn bhd
4.lepuk sdn bhd
5.kupik-kupik sdn bhd
6.blue spagetti
7.radin enterprise (2 kali dah, please tak mahu yerp)
8.RaZuZaWan Technologies Inc
9.bloom enterprise
10.wan comel tech sdn bhd
11.gandalf putih enterprise
12.Radin enterprise (again?)
13,RAWZ Tech.Ent.

Akhirnya ambil keputusan untuk menamakan syarikat kami RAWZ Tech.Ent. amacam?agak tekno sikit bunyinya kan?kata technologist hehehe.Sebenarnya nak upload gambar product tu but since we are using a HD quality video so kena tunggu di convertkan dahulu before boleh upload.Kalau tak masakan nak upload 1.75Gig punya file kan?So malam ni settle satu bab.Sekarang tengah fikir macam mana nak buat Design IC tu aduyai~~~ penin den penin…

Ku petik bintang, untuk kau simpan

Jangan tanya mana saya dapat bintang hahahaahaha.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

4 Responses

  1. kreta saya nama Toughie! sebab datang ribut taufan hujan panas pun dia still kukuh macam batu :)
    hehe, tshirt sydney :)
    mana awak dapat bintang tuu?? xD :snicker:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »