Dulu dan sekarang

Dulu, bahagia.Sangat2.Tiap2 hari nak jumpa.Kalau tak jumpa sesaat, rindu macam setahun.
Dulu, bila sakit,awak datang bawa ubat.”Nah, panadol”,PON PON “nah, bubur” walaupun bubur ayam MCD..tapi the thought that counts…
Dulu, saya break ‘Jom saya teman awak makan”, Dulu bila awak break 5 minit “hai, saya tengah take 5 jap ney”
Dulu, tiap2 minggu mesti kena jumpa, tak jumpa tak sah ” hye saya tak jumpa mama, saya jumpa awak dulu”
Dulu, hye walaupun saya bukan girl awak tapi tak mahu lah dekat sangat dengan orang lain.
Dulu, kalau saya call, ” hye, saya bawah selimut, saya dalam loker, malu nak cakap depan kawan2″
Dulu, jalan mesti nak pimpin tangan ” tgk tangan saya boleh keluar air” .. wah macam water women.
Dulu, distance bukan penghalang ‘hye kat aus, hujan”
Dulu, “kalau saya pergi russia,saya tak jumpa awak, nasib saya tak pergi ..”
Dulu, “Mama kata kalau bercinta, kentut pun wangi, tipu..”
Dulu, saya kena tegur pasal keluar lewat dengan awak walaupun adik awak ada sekali.
Dulu, bila saya nak belajar jauh, awak tak bagi, takut bila berjauhan dengan saya
Dulu, bila karaoke, awak nyanyi innocence dan the day you went away
Dulu, sushi awak tak suka pun awak makan pasal saya, last2 saya yg makan sushi awak
Dulu, “jom,jom”, nak gi mana? “teman beli barang rumah jap”
Dulu, awak rushing nak beli halia, tapi terbeli lengkuas..
Dulu, bila saya risau “come on, saya tak pandang semua tu”
Dulu, betapa buruk saya pun saya tahu awak tak pentingkan semua itu
Dulu, saya dapat baju wild chanel, walaupun mama suruh adik awak kikis tanduk
Dulu, bila awak tolak IPTA, awak risau tak dapat kolej pilihan awak, tapi last2 awak dapat kedua2nya sekali pada hari yang sama.I know how happy you are since I was there.
Dulu, bila saya dapat present dari kawan, awak akan compete nak beli benda yang sama “saya kata there’s no competition because I’m yours’
Dulu, awak tak bagi saya makan, makanan yang kawan awak masak ” nanti awak rasa sedap, awak tinggalkan saya”
Dulu, saya kongsi semua dengan awak sampai kawan saya kata “awat pergi cerita semua, awat jujur sangat?”
Dulu, bila saya kata tak pasti, awak nangis, bukan saya tak pasti, tapi saya takut, kita berbeza
Dulu, saya takut banyak benda, tapi bila ada awak saya jadi berani

tapi sekarang…..

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak