Merong Mahawangsa

Mesti anda semua dah tengok kan trailer untuk filem terbaru dari KRU, Hikayat Merong Mahawangsa.Bagi pendapat teman, memang first class dia punya mutu dan keunggulannya.Dengar cerita, budget untuk filem ini memakan rm8 juta!!Woww!! mahal giler.Sebelum tu nak tanya, dah tengok ke trailer cerita hikayat merong mahawangsa ini?Teman rasa dah setaraf dengan 300.Cuba anda semua saksikan sebentar klip di bawah ini.

httpv://www.youtube.com/watch?v=xiwsYOZeHFo

Bakal di tayangkan 10 Mac ini, harapan KRU adalah untuk mengutip 10 juta bagi filem epik mereka ini.Teman harapkan tercapailah impian tu sebab teman pun akan ke panggung untuk menonton kira rm12 dari teman dah dapat ler hohoho.

Bagi yang keliru, filem ini juga dikenali dengan  nama The Malay Chronicles:Bloodline bagi promosi antarabangsa.

Hikayat Merong mahawangsa dibarisi pelakon tempatan dan luar negara antaranya Stephen Rahman Hughes, Gavin Stenhouse, Jing Liu, Wan Hanafi Su, Khir Rahman, Datuk Rahim Razali dan Ummi Nazeera.

So,nantikan kemunculan filem ini di pawagam berhampiran anda okey?

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »