Sunway with bff

Selepas solat Jumaat semalam, sepatutnya aku keluar dengan Wa, yelah orang dapat result SPM tu dah start claim benda aku patut belanja dia (pokailah gini).Unfortunately *tak tahulah bagi dia atau bagi aku, the plan was canceled last minutes since Usop already make plans for both of them, so I let the two lovebirds have their own way.Puhhh~~~ hehehehe  :-D .

Selang beberapa minit kemudian, si Awien sms mengajak untuk hang out dekat Sunway Pyramid.Since my plan was canceled, jadi apa lagi, onward to Sunway.Aku bertolak awal ke Sunway sebab tak mahu stuck dalam traffic jem.Dekat sejam jugak, sebab traffic dah mula sesak di LDP bergerak menuju ke bandar sunway (pergh!!! dah macam info traffic Era dah).

Sampai-sampai kat sana, aku pusing-pusing dulu.masuk popular check out the latest book in store,buka motor trader , tengok harga kereta dan compare dengan tabung berapa banyak lagi tak cukup nak beli kereta idaman hehehe.Terbuka magazine kereta tuned up something kot, ternampak model dia, si Leng Yein, we used to be classmates back in high school until she moved to Afzan.Sekarang dah jadi international model dah minah tu hohohoho.

Dah pusing-pusing tu, perut terasa lapar, jadi aku yang memang tak arif dengan sunway pyramid ini decided makan dekat bowling alley jer lah.Pilihan selera, meehoon kari dan apple bubble tea.

Apple Bubble Tea and Meehoon Kari

Tengah seronok menikmati makanan tengahari/petang, My bowling buddy Clement arrived at the alley with our national Elite Siti safiyah, I called her Sofy jep.Sofy dah nak balik so Clement hangout with me for a while.It’s been years since i meet with this dude.We talked and we share some opinion about our current education process, comparing its good and bad, Dah macam menteri pelajaran pula kan.One of the interesting topic that came up its “Do we learn because we want to know or do we learn because we want to pass examination?”.Lama juga membebel pasal ini, dah dekat-dekat pukul 8, Clement meminta diri untuk beransur pulang.

Dekat pukul 8.15 malam, Awien sms suruh jumpa di Nando’s , so Nando’s here I come.First of all, aku memang tak biasa dengan Sunway Pyramid ini, so lepas meihat pelan, dan dalam perjalan aku bergerak menuju ke nando’s (I still thought that nando’s is beside manhattan fish, itu dah lama dah la bai,dah berkurun pindah LoL) pusing punya pusing aku jumpa dengan Subway,Carl’s junior,Shogun, Roti boy,the garden dan seribu satu lagi kedai makan, ngeh~ apsal aku tak tahu area dekat sini punya kedai makan?

Elok je aku sampai terus ternampak si Awien dengan Ayun tercegat depan muka pintu.good timing bro hohohoho.Aku yang memang tak biasa dengan Nando’s ni, suruh si Awien jer orderkan makanan untuk aku.So this is what I’m having here.

senyum sebab sedap

chicken chicken
Ayun and Awien

Thanks Awien for the dinner hehehe.Sebab tu walaupun dah kenyang dengan meehoon boleh sumbat lagi ayam tu.Sepatutnya kami bertutti frutti tapi sebab ‘someone’ yang makan sangat romantik,jadi hajat itu di batalkan .Siapa?oh tak tahulah siapa , huhuhu…Maybe next time la kot.

Habis makan dekat dalam pukul 10, jadi kalau keluar sekarang adalah sangat tidak bagus untuk kesihatan kerana puluhan ribu manusia akan berpusu-pusu meninggalkan mall jadi we decide untuk lepak di starbuck’s sambil bermain dengan iPado, tengok wajah wajah yang gembira ini.

captured by using camera for iPad =)

Si Ayun sangat fokus apabila bermain game.hurm…you should ask him to get you one.Galaxy Tab?hahaha so out of the question ..hehehe

Ayun yang begitu fokus bermain fruit ninja hohoho

Okay until later PeePs.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak