Thank you for being a part of my life, whether you were a reason, a season or a lifetime.

Bila semalam duduk membelek-belek album gambar , tetiba terasa nak buat entri pasal kawan.Selain daripada keluarga,kawan memainkan peranan penting dalam hidup kita.Ada pelbagai jenis kawan, ada kawan yang menangis,ada kawan yang gembira, ada kawan di waktu  duka, ada kawan di waktu suka, ada kawan yang membahagiakan , ada kawan yang menyakitkan, ada kawan yang memahami, ada yang tak faham-faham, ada yang sentiasa ada, ada yang sentiasa tak ada, ada yang banyak cakap, ada yang tak cakap-cakap, ada yang berjumpa, ada yang bakal jumpa, dan pelbagai jenis lagi lah.

Ada orang kata berhati-hati memilih kawan, tapi sebenarnya apa yang patut kita lakukan bukan memilih kawan tapi menjaga diri bila berkawan.yang baik kita ambil, yang buruk kita pulihkan.Ada sesetengah yang berkawan dengan seburuk-buruk manusia pun tapi tidak terpengaruh dengan life style dan cara hidup yang kurang elok tu.Macam saya, banyak kawan-kawan yang menghisap rokok tapi itu bukan bermaksud kita kena hisap rokok juga untuk berkawan kan?

Saya mempunyai pelbagai jenis kawan, yang baik, yang nakal, yang lurus, yang bengkok, tapi tak kisahlah , dia orang tetap kawan saya.orang kata berkawan biar seribu, biar kita kemana-mana pun ada kawan, lepak tunggu bas pun kenal, pemandu bas pun kenal, tukang gunting rambut pun kenal, aunty cleaner pun kenal, ahh dah boleh jadi politician dah ni.hahaha tak mahulah, politician ni kena pandai berbelit-belit, bukan kepakaran saya.

Ada kawan kita berjumpa di sekolah, ada kawan di kolej/universiti.Tidak kurang dari sukan dan halaman sosial, cuma apa yang perlu di tekankan adalah berhati-hati bila berkawan.hati budi orang sukar di kenal pasti walau berapa lama pun kenal seseorang itu.

Ada yang pernah berkata “kawan awaklah yang baik sangat,”.tanggapan ini salah sama sekali.Saya pun ada juga kenal yang kaki belit, cakap lain buat lain, lalang, penipu, tikam belakang, peniru, dua alam,peminum dan sebagainya, tak salah berkawan tapi berhati-hati jep.

Setelah beberapa lama hidup ni (*macam tua sangat lah pulak kan, ) saya dah mula mengenali yang mana kawan sejati, haa kalau anda semua dah berjaya mengenali kawan jenis ini, please,please don’t let them walk out from your life.Sebab susah nak cari sebenarnya, dalam 1000 belum tentu dapat satu.Kalau yang masih tak jumpa try pergi google,mana tahu boleh jumpa, type “kawan sejati” dalam search engine anda hahaha.

Walau bagaimanapun, terima kasih kepada semua yang sudi berkawan dengan saya yerp,kerana andalah yang mencorakkan hidup saya..eceh~

aqies,yaya,anna,ajih

kawan-kawan mimet dan cc

wawa,along,acah
anif,aizat,abeng,kero
fak,anym,yda,bram
zahid,zariah,khidir
mysara =)
bowling bees!! Ameer,Muz,Ajue,Uchena,Fariza,Sir Roy yang hebat,Zali,sara
time besday yaya ni ramai ngat...
pah,anym,mai,riffa,sara
agy, intan,anym, yda
along,agy,adik,anym,syida,myma,yda,marini,ezwa,pah,abg
aiman,shapiq,mai,fdot,popdin,pah,anym,yda,tasha

rehat jap dari upload picture.Dulu saya di tanya tentang gambar ini.

Soalan Bodoh:Apasal kepala anym ke arah saya?

Sekarang saya nak tanya balik

Soalan Cerdik:Tak sabar sangat ke cameron buat project? :devil:

Ok sambung balik hahaha

Mija, Ama, farah,fatin,siti,aina,badang,miky,dayah,g (future engineer semua ini) =)
mad dgn danny
zahid,khidir,layang-layang,saya
zharif,adik
pa,anip,aman,fiq
isabelle,nabila,anna,abg,lokman
sireen,syema,sara,rifa
abg maz
acab,paeh,pah,anym,adik,abg
khal,fara,pika (marini tangkap gambor)
lokman,yaya,adik,abg
el,anna,abg
siti,acab,khal
tengku khalisah, tengku carleena =)
Career Guidance, Anak Buah ramai (subject rep konon saya nih)
pah,tasha,aiman,popdin, mai
pa,fabian,sean..(Team SUkma =) )
adam,aqies,sireen,hanis,adik
ca ah,zul,hid,cik fazlin,mema,akma,dayah,g
muka putih hahahahaa

ok,dah malas nak upload pictures.Yang mana tak ada tu, saya minta maaf, bukan anda bukan kawan saya, cuma banyak sangat nak upload.Kepada yang bakal berkawan, saya ucap welcome kepada yang lama saya ucap semoga berkekalan.Keep the silver and preserved the gold.Lagi, siapa lagi yang boleh jadi kawan saya?

Anda semua lah !!! salam perkenalan yerp

*gambar last macam comey kan?cakap ar comey,cakap ar hahahaha

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

5 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »