O corner cafe

Tempat ini dah beberapa kali aku survey, sebab cik Agy nak pergi makan, more kepada menangkap gambar dari makan.Aku tahu tempat ini pun pasal dulu Mamin dengan Amed kahwin dekat sini.Meriah kot dekat sini, kira lain daripada lain lah waktu tu.So aku selepas beberapa kali menyiasat, dapatlah tahu pukul berapa kedai ini mula beroperasi.So hari itu sempatlah pergi ke sini.

Cik agy, cik Anym dengan Cik Yda datang ambil aku dekat rumah, pasal aku agak kesakitan kaki nak pijak pedal, (alasan kemalasan yang melanda diri)… So dalam pukul 8 gitu, dia orang sampai, terpaksa jugak dia orang tunggu dalam 10 minit pasal aku tengah berkemban lagi waktu itu.Tak siap lagilah…

Jadi inilah calon-calon yang pergi malam itu

Cik Agy tukang driver
Yda and Anym tukang makan

Pasal apa panggil tukang makan?Tengoklah dia jadi rimau hari ini.(tukang makan dirujuk kepada Anym, sebab tu belakang nama Yda tak tulis pape,dan kenapa aku terang dengan panjang lebarnya?)

So sampai dekat situ, kenalah ambil gambar pemandangan dekat situ kan?

Lawo jugak dekat sini

So lepas tengok harga yanga agak memberangsangkan, makanan pun dapat di decidekan, so antara makanan adalah…

makanan wajib cik kundur

Sempat aku berceramah tentang kemahalan french fries di sekitar kuantan, aku rasa anda semua pun perasan kan?dulu dekat kedai arab , satu pinggan macam ini kena dekat 12 ringgit hahahaha…

Ok, ayam goreng ini boleh tahan juga sedapnya

Sepatutnya ada cuttlefish ataupun sotong, tapi memandangkan semua dah masuk dalam perut, jadi gambar untuk cuttlefish tak ada.Takpe nanti kita pergi balik semata-mata nak tangkap gambar cuttle fish ok?

Eh, mesti pelik apasal gambar aku tak ada..jap aku upload jap

ni edward eh bukan ini saya

Terupload saiz besar pula, biar jelah kan.BAru clear sikit nampak hehehehe…Selang beberapa minit, kita orang pun beransur bukan pulang tapi sesi mengambil gambar.Saya lebih prefer jadi photographer sebab kalau ambil gambar waktu malam, diriku akan kelihatan begitu putih macam kena clorox pula, so lebih saya berada di belakang lensa dari di hadapan.Gambar saya tak banyak , jadi saya upload satu lagi gambar.

Apa yda cakap time ni memang akan ku kenang hahaha

gambar ini credit tu Azeyah Khiyon :-D

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak