Canon, Boling , iPhone dan Satay kajang

Apakah sinonimnya benda-benda di atas?entah aku pun tak tahu.Tapi memang I’m having the time of my life this few weeks.Bersama dengan orang tersayang (family anf friends) really put a smile on my face, not a fake one but , truly and honest and sincere.Konon nak bagi tahu, ikhlas bukan main lagi lah.Seperti kata Adik, aku dah mula sangap bermain boling, and believe it or not, hari ini aku ke bowling alley lagi.

Turut setia menemani adalah Adik dan Abang.Since Abg mengalami kecederaan yang serius di jari tengah, jadi dia mempratikkan sepenuhnya penggunaan jari telunjuknya untuk menekan punat DSLR aku hehehe.Jadi hari ini aku berentap dengan adik je, mula-mula nak bermain 3 game,tapi memandangkan MQ (master qualifying selalu 4 game so tambah 4 game)apa relevannya aku cerita pasal MQ pun aku tak tahu.Jadi bermula aksi -aksi yang mendebarkan.So ikuti kisah selanjutnya..Check check check it out Beybeh~

First sekali, maksud aku pertama sekkali selepas lane yang suitable di pilih, aku mulakan permainan yang terhebat alaf ini…

Di mulakan dengan Bismillah

Bersedia membuat balingan…

adjust bola beybeh~

Memulakan langkah dengan berhati-hati

control cute, control...orang tengok tu

Melepaskan bola dengan stylo~angle depan belakang tu~

Depan =)
belakang

Dan menunggu final result sambil memantain posisi dengan teguh~

Puh~PuH~tolong la jangan kau berhenti dekat tengah lane tu

Sampai juga, bola tu dekat pin.Eh strike ker?

Kurang jelas pulak, strike ker?

Zoom dekat sikit

Strike la beybeh!!! hehehe

Ok,Ok sebelum anda semua meluat kita bertukar pulak kepada adik yer…atleast orang suka sikit sebab adik ni comel sikit daripada saya,tapi peringatan sikit jer.Hahahaha.Ok check it out…

its my time to shine~

Anda perasan tak budak lelaki pakai baju belang warna pink hitam tu, dia tengah mengumpat tu.Tengok gaya dia psoing dekat score machine tu pun dah tahu.Tapi tak apa, Atek akan teluskan eh..teruskan juga.

Beratnya MasyaAllah, sikit lagi!!!

Oh,jangan lupa followthrough after each swing,to develop a natural pendulum..apa benda pula aku merepek ni…oh, dah sampai dekat lane , so apa lagi lift the ball beybeh!!!

Hyeap!!!!! LFIT THE BALL~~~ eh typo LIFT THE BALL~~

Result Dia?

Strike la beybeh!!!

Ok,ok,semasa semua tumpuan dekat bola yang strike tu.Ni yang aku nampak dari mata aku.Nasib baik ada satu lagi DSLR yang sempat merakamkan adegan kurang senonoh ini.Kepada adik-adik junior jangan ikut tahu?

BeyBEH-BEybEH-BEYBEH!!!!

Ok?puas hati tengok?tak puas hati sebab masa tu score dalam…

score ketika itu

Jadi aku throw beberapa strike lagi ….

strike lagi beybeh~

dan yang terakhir sambil memberi pose istimewa untuk peminat di dalam dan di luar negara…

peace no war~ haha

Habis dah game ni

banyak salah dari betul ni - Alex Tong

Overall punya game..

haaaa tu dia~

haaaa tu dia,kasi sikit tengok .Eh,jap adik tak habis lagi main , so berbalik kepada kamera yang sedang fokus kepada adik.Alah cara dia baling sama je, rujuk gambar-gambar sebelum.Tapi strike yang terakhir ini, dia memberikan pose yang cukup istimewa.

Mau tak mau saja = BH LEE

Score adik tidak dapat di upload kerana mendapat bantahan daripada tuan punya diri yang risau akan scout-scout dari luar dan dalam negara ingin megimport beliau untuk pasukan luar negara.Beliau lebih prefer untuk bermain bagi pasukan kubang buaya FC.

Oh gambar – gambar ini di creditkan kepada Amir [email protected] kerana tanpa beliau tiadalah gambar dari pelbagai angle.

penangkap gambar yang injured

Semapt juga menangkap gambar kenangan bersama dengan Ayoy ‘Gerudi ‘Dassler yang merupakan bakal father in law aku.

dan ini gambar skandal terbaru, Zara Deliza

HUh?saya ker?bila declare?takde2,beratur ikut turn...

hahaha part last tu melawak jer, tapi yang atas – atas tu serius okey?jadi take it serious dan jadi kan pengajaran.Okey kalau ikut tajuk aku baru selesai Canon dan Boling, lagi dua tu tak siap lagi..jap aku fikir.Okey lah aku tulis juga..So lepas dah berpeluh-peluh mestilah lapar, jadi singgah dekat ketupat untuk menjamu selera.

daging 10 cucuk,ayam 10 cucuk, kuda 10 cucuk, dinasor 10 cucuk
sebelum bogel
lepas bogel
"enaknya satay disini, kalau makan free saya akan datang lagi"
adik"ketupat best", kero"sedak pulak daging dinasor ni"
abg"kenyit mata sikit kat pembaca" , hanif"hum, urn,herm, cerdap,mmmsedak,,hurmm,mmm,ermm,,"

ok gambar ni semua aku yang tangkap termasuklah picture atas…..

aku"hello, june?june mana pula ni?" abg:"Eh, tu tepon aku tu"

Ok, sebelum aku ingin melabuhkan tirai, aku sebenarnya bercadang menubuh kelab 1 suku, bukan 3 suku, tapi 1 suku kerana kami mempunyai persamaan yang sama… pilih yang mana mahu yerp..bye bye beybeh~

mari beli, mari beli hehehehe

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

8 Responses

  1. ini post paling gempak.
    nak tau sebab ape.
    sbb pic adek ade dalam blog ini. WAHAHA!
    nanti main boling lagi. tak puas tak dapat score cam a fadli. hehe
    best best!

  2. Lawak bapak pasal gambar abg punya phone tu.. Hahahaha.. Angle bowling tu shemart kalau reorganize.. Nice.. Nanti abg pulak.. :D keke.. Suka tengok kalau ada gambar bowling alley.. The most favorite place of mine..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »