Azeyah Khiyon

Azeyah Khiyon atau nama blogger dia A|K adalah salah seorang kawan baik saya.Selalunya, kalau berjalan bersama dengan Agy ( nama saya panggil dia) orang akan salah anggap Agy ni kakak saya :-P .Mungkin pemakaian dia menampakkan dia lebih mature atau dewasa (saya nak tulis t.. tapi takut terasa, so sticked with mature okey?).

She is younger than me actually and definition of beauty with brain seems suitable with her (Apahal pulak speaking london ni?).Dia baru masuk 22 tahun ni dan sedang dalam proses untuk mendapatkan Master Degree in QS.Pointer dia, please tak mahu tulis dekat sini, dia ada proof pertama orang yang saya kenal bila exam kata susah tapi pointer dia yang sebenarnya ‘Kita” susah nak dapat.Scoring 3.5 above everytime including Master’s programme is something to be proud of okay?Mungkinkah pelajar UTM ini bakal menjadi lecturer anda satu hari nanti?

Sebenarnya nak cerita, since khamis lepas tak ada kelas, kebetulan Agy ada Kl so kami ke Pavi untuk tengok Khurafat.Memula Agy nak ajak gold class, tapi ..hish tak kuasa ar tengok Syamsul Yusof dalam Gold Class lol.bergerak menuju ke teppanyaki sikijap untuk lunch.

Ni lah teppanyaki bagi yang tak tahu, sedap siot (daging punye ni)
mango for me,and orange for her

Agy tersilap minum air saya kira tersedut sedikitlah air mango saya yang hebat tu.Tetiba je saya teringat kes, saya kena marah pasal kongsi minum gelas dulu.Ingat balik, bodoh gile, benda kecil macam tu pun nak marah.Ok, sambung cite,sambil menunggu banyak juga gambar yang di tangkap (banyak sangat sampai Agy tak bagi-bagi lagi hahaha).Tapi yang penting, makanan habis yerp.

sedap sampai licin mangkuk lol
kenyang sampai jadi sengal

Lepas tu tengok wayang, Khurafat.Kononnya Agy minat syamsul Yusof ni, hurm dah beralih arah dari farid kamil ker?jalan cerita tak adalah best sangat, tapi banyak jugalah adegan yang menakutkan,tapi Kak Limah tetap no 1 di hati hahahahaha.Sambil mengunyah hot dog, sempatlah emndengar comment-comment dari para penonton yang mesra skrin.Antaranya adalah..

“Aku dah kata perempuan tua tu tak jahat,”
“Bini dia yang jahat kot,”
“Uih, nak bawa mayat tu pergi mana pulak,”
“Eh, sebelah ko ada tak?tak takut ker hantu duduk sebelah ko,?”
“Mesti hantu tu keluar depan die, belakang die tak ada”
tapi yang paling banyak sekali ialah
“WARGHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!”””

Brother yang duduk sebelah saya pun tengok sambil tutup mata.Dah macam mana ko nak tengok kalau mata dah tutup kan?aduyai.Siap yang geng hoppers tu semua pakai hood dalam wayang, jadahnya!!!hahaha.Perempuan tu tak apa lagi, ini saya cakap pasal yang berjanggut berjambang ni.

Lepas keluar dari Khurafat edisi special dengan ulasan, kami bergerak mengambil gambar sekitar Pavilion yang Indah dan permai tu.Lepas tu, plan nak singgah cupcake chic’s,konon2 nak beli lah sebiji dua untuk di bawa pulang.Tak jumpa cupcake chic, terjumpa pulak Carl’s Jr.So apa lagi, tibai burger pulak..

saya no 53
the biggest hot dog in town lol
Sebelum bogel
lepas bogel hahaha
balas komen peminat di facebook hahaha

Ok, sebelum balik kena snap satu picture lagi …

senyum!!!

kalau turun Kl kita hang out lagi yerp…oh kalau nak tengok versi A|K sila ke blog beliau eh?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

10 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak