Tutti Frutti I like you, do you like me?

Sejak berkenalan dengan makanan segera atau dessert ini 2 bulan lepas, entah kenapa dah jadi ketagih pulak dengan makanan ini.Mungkinkah ada bahan rahsia yang diletakkan di dalam manisan ini?Oh tak mungkin kerana yang memakai bahan rahsia di dalam manisan nya hanya milik secret recipe, dah nama pun secret recipe kan so agak-agak lah.

Kepada yang belum pernah mencuba makanan ini saya syorkan mencubanya secepat mungkin, bukan sebab bisnes ini takkan lama di Malaysia tapi takut kedai dia tutup, alah standard lah tutup pukul 10 malam kan?tapi ada satu branch dekat wangsa walk yang tutup pukul 12 malam weekdays dan pukul 1 pagi pada hari jumaat dan sabtu.

Selalunya saya hanya pergi yang dekat WW, bukan apa, sebab dekat dengan rumah.Masalah juga sebenarnya, sebab dekat sangat jadi kerap pulak perginya, OH tolonglah, duit dah makin susut ni :-D ,apasal pulak letak emoticon senyum?sebab tersalah tekan tapi kes malas nak delete dan replace dengan emoticon yang betul jadi biar ajelah hahaha!!!

Kepada yang belum pernah makan dan tertanya-tanya apakah benda ini, ia sebenarnya adalah frozen yogurt iyer tuan-tuan dan puan-puan.Tapi dia lebih kurang aiskrim cuma 3 kali lebih sedap dari baskin robbin(ini pendapat saya, bukan fakta yer,kang ada yang melenting pulak huhuhhuhu).

Bile bercakap tentang tuan-tuan dan puan -puan (nak lari topik kejap) minggu lepas ada presentation tentang innovation management.Saya sebagai third presenter jadi takdelah bersiap-sedia nak memperkenalkan ahli kumpulan , dah kerja the first presenter nak buat menda itu kan, so relaks sudey.Tapi, bila dah sampai dekat depan tu, tengah control-control handsome kan, tetiba yang the first presenter tu, kaget sebab kononnya dia tak pernah introduce team member,jadi dengan muka yang risau dia menyuruh saya introduce,yang kawan saya si harith dengan cerdik pandainya menolak saya ke bawah spotlight , * ngek lah buat macam tu kan.So tanpa segan silu saya pun melontarkan suara dari dalam perut dan mengeluarkan bunyi seperti “Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,” untuk memulakan sessi pembentangan yang gemilang terbilang dan cemerlang ini…

tetiba..

“Radin, please use English yer”

Hahaha tersasul pulak kan, boleh ter ‘bahasa malaysia” dan keadaan di dalam seminar pembentangan menjadi ceria dengan gelak ketawa,sambil ada yang menekup muka, ada yang tersenyum lebar dan tak kurang juga yang ketawa berdekah-dekah.Ok, hilang semua nervous, hahaha!! Pelawak juga saya ini..ngeh~~

Dengan wajah yang kejambuan lagi sekali, saya emngatakan “opss sorry, technical problems,” Okay dekah-dekah jadi terbahak -bahak pulak~

Nasib baiklah, lecturer suka dengan presentation kite orang kan, kalau tak berasap ler hehehe.Saya sepatutnya menjadi hanya ahli dalam kumpulan, tapi ketua macam tak bersemangat langsung nak buat kerja,sakit juga bila orang yang kureng sikit nak bertanggungjawab ni kan… so nampaknya I have to take the lead, again.I am no 1 people, seems likke I’m a natural born leader.Bukan apa, saya lebih suka bekerja di belakang tabir, the one who pulling all the strings, the brain tapi masalahnya kalau leader macam sambil lewa, jadi memang agak kehampesan la sikit di situ, susah kalau semua nak lepas tangan, nak tak nak kena jadi leader ar gini.Okey , okey we get it ,anda adalah team leader yang baru.Last semester dah jadi untuk project techno,jadi ingat inno nak bagilah orang lain jadi.Takkan nak gila kuasa pula, tapi it seems like everybody love’s fadli (dah macam everybody love’s raymond pulak).

Okay sebab saya dah ke laut, mari kita kembali ke bentuk asal, erk!!maksud saya ke topik asal.dekat mana tadi eh?oh dekat tutti frutti , so marilah kita sama-sama meningkat kan ekonomi dengan membeli tutti frutti, kerana dengan membeli anda akan menyumbang kepada keuntungan kedai, dan seterusnya menjadikan naza lebih kaya dari sebelumnya, hurm untung marion counter tu, like her, ada dimple bile senyum…always have soft spot for dimples, teringat nakik … :cry:

“Pae,Pae,kalau Pae tak suap,akik tak nak makan……,”

“Mesti ar akik sayang Pae, sebab Pae bagi akik keta menan (mainan),”

Okay snap back from memory lane…Tap!!!!(bunyi ketik jari, eh petik jari)

Ingat – ingat budak kecik tu suka tak tutti frutti ni?mesti suka kan… :-D

If her sister is reading this post, please bring nakik to the nearest tutti frutti ASAP :-))

Okay ini lah gambar-gambar yang telah berjaya mengepau aku minggu ini…

nampak sedap kan?sedap r bukan nampak jer

Dekat seratus melayng minggu ini sahaja…oh nafsu makan, kejamnya engkau kepada ku… :cry:

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

5 Responses

  1. Maz:Abg Maz pandai bab-bab decorate ni hehehe
    Cathy:I’m not sure if there’s one in Philippines,need to google for it.Malaysia only owned a couple of branches here.And the Naza is targeting to reach 40 outlet in the near future hehehe.
    Memy:pergi,pergi, sedap kot..nasib baik saya dekat je dengan rumah :laugh:

  2. Wow! Looks yummy! I wonder if there`s something close to that here in the Philippines. It feels like summer is coming these past few days and I`m craving for anything cold! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak