Tentang seekor Lembu

Lembu.Semua orang tahu apa itu lembu.Jangan pulak tersilap dengan kerbau sebab sekarang kita cerita pasal lembu.Lembu adalah sejenis mamalia pelbagai guna dan selalunya kita guna lembu sebagai makanan.

Semua orang tahu lembu makan rumput.Rumput warna hijau.Tahi lembu pula ada pelbagai warna bergantung kepada warna apa anda hendak.Lembu selalu dibuat satay, steak , kari daging dan pelbagai lagi makanan yang sedap.

Lembu juga selalu digunakan dalam perumpaan seperti “Bodoh macam lembu”.Tapi tak boleh slaahkan lembu , sebab dia tak ada akal, lagipun dia tak pergi sekolah macam kita.Ada yang pergi sekolah pun still..you know hahaha.Okey okey.Sekarang nak tanya.

Sudah berapa lama anda kenal haiwan bernama lembu ini?Mungkin sejak tadika, atau pun baru-baru ini sahaja?pernahkah anda nampak lembu secara live?kalau tak pernah, kejap saya google gambar lembu yer.

jadi inilah seekor lembu.Terdapat satu permainan yang boleh dimainkan bersama lembu – lembu ini.Nak cuba?tak susah pun.Anda hanya perlu menjawab soalan yang saya kemukan.Okey?berminat?Okay kita start.

Susu lembu di bawah ini warna apa?

Putih kan?jadi sebut putih 5 kali.

Okay sekarang, perut lembu di bawah warna apa?

Putih?ok sekarang sebut putih 10 kali.

Soalan saya yang terakhir ialah…

Lembu minum apa?

scroll ke bawah untuk lihat jawapan dia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anda mesti dengan confidentnya menjawab SUSU!!!! betul? Salah!!

Sebab lembu minum AIR!!!

Selamat mencuba.=)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »