Seoul 2014 Musim Sejuk (2) Yong Pyong Ski Resort, Yang Good Korean BBQ

I love writing.I feel that by writing, I could pour my heart contents into a piece of paper and share it with the world.Some might be a bunch of craps, some really meant something to me.Gadget is my choice of obsession, without them, the world won't be as cool as it is now.

Leave a Reply

Comment as a guest.

  1. Assalam Boleh tak bagi tahu macam mane you check tarikh tutup ski resort? I nak pergi 12 haribulan 3 nie. Takut dah tutup

  2. Salam,sy bercadang nk tinggal di elf pension resort berdekatan alpensia ski resort.bagaimana hendak kesana ye?Terima kasih.

    1. Untuk ke bahagian sini selalu orang akan menggunakan bas. Berdasarkan apa yang saya jumpa anda boleh ambil bas dari Dong Seoul Bus Terminal ke Jangpyeong Terminal dan ambil teksi dari terminal untuk ke Elf Pension.

  3. Assalamualaikum saudara Radin,

    Saya Hida, dah lama baca blog ni untuk rujukan semasa pergi ke Seoul awal bulan March lepas. Saya berminat nak tanya tentang ski ni memandangkan bercadang untuk pergi lagi tujuan ski tour plak. Saya nak tahu kalau kita sewa full set ski tu, perlu ke kita ada lesen untuk main ski? maaf sebab saya memang tak tahu. Kalau untuk beginner macam saya ni boleh ke. Itu sahaja terima kasih

    1. Waalaikummusalam Hida, terima kasih sebab sudi membaca blog saya. Untuk bermain ski tak perlu lesen. Boleh sahaja untuk menyewa full set ski tu, cuma harga akan berbeza- beza mengikut dengan apa yang kita sewa. Kalau nak mengupah instructor pun ada juga bayaran. Haritu pergi ke Seoul sempat tak bermain ski?

      1. Ok saya faham terima kasih ye. Hati tu saya 1st time dtg Seoul so bermain ski memang tak ada dalam plan saya. Lagipun hari tu saya pergi busan jeju dan seoul. Hanya dapat main salji di gunung hallasan di jeju shj. Terima kasih ye sebab bagi tunjuk ajar banyak dlm blog. Memang berguna

  4. seronok baca . drp battery lappy full sampai la dia bagi warning . berjela sungguh dia bercerita sambil berlawak …. hahahaaa . tak jemu baca … klu saya main ski confirm dok jatuh jer mcm nangka busuk kot …

    1. Hehehe, menulis di tengah malam memang datang idea yang bukan-bukan. Itu yang meleret-leret macam keretapi tu. Jangan risau sangat kalau jatuh, ada graviti confirm jatuh punya~ yang penting we are enjoying ourselves.

  5. Ha selamat pun sampai Yongpyeong Resort. Tempat tunggu shuttle bus tu berdepan je ngan bus terminal Hoenggye sebenarnya. Xpe next time saya ambil gambar. Insha Allah akan ke sana lagi winter nanti.

Book Hotel Murah

Sliding Sidebar