Oh bulan

Pada malam 31 Oktober 2009, dapat panggilan dari ibunda menyuruh saya keluar melihat bulan di langit. Kerana katanya ia merupakan satu fenomena luar biasa; bulan seolah-olah dikelilingi oleh bulatan cahaya. Saya cuba keluar melihat fenomena itu. Memandangkan keadaan langit yang baru hujan so tak nampak ar.Kawan saya di UTP , Mr Jack Sparrow mengirimkan gambar. Selepas tengok fenomena bulan tersebut, Subhanallah begitu cantik sekali.

Oh bulan
Oh bulan

Fenomena ni di panggil HALO. Boleh rujuk wiki kalau nak tau lebih lanjut.Tapi ternyata memang fenomena ney cantik kot.Oh jgn samakan dengan game Xbox pulak yerp atau tajuk lagu Beyonce hehehe

Cuba anda keluar dan tengok bulan malam ni. Mana tahu ade rezeki fenomena ini masih ada lagi. Mesti anda takjub dengan kebesaran Allah S.W.T

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

4 Responses

  1. hey paei. i did take several pixies that nite. the moon looked fabulous!
    p/s: learnt new tecniques of taking pixs of waves, and later that nite, learnt new ways of taking pixs of the moon! awesome! hey, get your butt here a.s.a.p, can’t wait for our fisrt photoshooting. hihi

    1. good for you, did you uploaded any of the pix?leh kongsi – kongsi…the time will come, only i need to get new lenses…or i could just borrow it from you hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »