Hari ini

Cepatnyelah masuk bulan 8, pejam celik, pejam celik terus bulan 8.Hari ini plan nak buat proposal untuk FYP and nak siapkan concept and design untuk techno.Dengan kepala yang still tengah berat ni, kena pulak settlekan macam2.Semalam bungkus KFC untuk makan malam, and dan dan kena hujan, elok jer tup tup temperature badan naik.Takpelah KFC punya pasal kan.Tengah duduk sambil menghidupkan laptop cerita jepun lakonan Kyoko Fukada, barulah saya perasaan yang si KFC punya pekerja tadi tak letak sos cili, arghh~ potong stim betul,so, nak tak nak makan je lah apa yang ada.

Before balik dari JJ semalam,otw nak ke car park, singgah kejap dekat sebuah kedai yang menjual accessories untuk telefon.Cadangnya nak beli screen guard.So tawar2, dapatlah Rm 15 dari Rm 25.So lepas dah setuju nak beli, saya bawa keluar telefon,cadang nak suruh minah tu pasangkan terus.Tetiba elok jer die sengih bile saya bawa keluar handset,

“Eh, saya tak reti pasang, aritu pasang pun ada bubble2”

“Erk, mcm mana pulak tu, saya lagi la tak reti pasang” kata saya

“Itu lah,kiteorang memang jual, tapi tak pasang”..

“Cuba tanya akak lagi sorunk tu, dia reti pasang tak?..

“Akak,akak reti….” tak abis lagi kata2 pekerja sorunk ney terus si “akak” tu mengeleng2kan kepala bagai baby yang tak nak makan ubat.

saya pun apa lagi ” Oh, tak boleh eh?tak pelah kalau macam tu” dan terus berlalu pergi..

Haih, kalau ada 100 customer macam aku, rugi dah kedai ni, kelakar jugak, jarang sangat orang beli barang2 macam ney tapi nak gi pasang sendiri kat rumah.Selalunya tokey kedai akan offer untuk pasangkan untuk kita.Dulu masa beli housing dekat Machine, pekerja dia siap offer, “Do you want me to replace your old screen guard?”.So nanti senang pergi Machine je nak tukar screen guard.dah lah penat main tawar menawar dengan pekerja tu,siap dia promote pasal brand apa semua and ketahanan and kualiti bagai nak rak, tetiba bila nak beli boleh pulak die tak reti pasang …

*Tetiba terfikir kalau kita beli bola bowling tokey tu cakap macam ney ” haa, kita juai aja, tebuk tak reti”… So kena tebuk kat rumah lah eh?hahaha :-D

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »