Bangun pagi, tak mandi pagi

Hallo!!!! dah bangun ke kamu semua?kalau belum, bangun sekarang, tapi for sure dah bangun, kalau tak maan munking kok kamu membaca tulisan guwe ini.Sekarang jam pukul 6.30 pagi, hari rabu bersamaaan dengan 12 1 2011.dah 12 hari kita di tahun baru ini.

Tidak seperti sebelumnya, saya memang baru bangun tidur sebenarnya.Kalau dulu, saya berjaga di waktu malam seperti burung hantu atau vampire,sekarang tidak lagi, sekarang dah jadi macam budak sekolah pula.Pukul 6 dah bangun, dan saya merasa segar.Malam pukul 10.30 dah mengantuk.”tak remajalah tidur awal”, ye saya bukan di zaman remaja dah yer.Sekarang dah dewasa sebenarnya.”uih ngaku pulak,” , memang lah saya mengaku saya dewasa tapi saya bukan tua okey.

Bagus juga bangun pagi-pagi ini, otak segar, minda cergas,rezeki murah .”awak bila nak breakfast dengan saya lagi?” haih sedih betul tak dapat breakfast sama aritu.kalau pagi-pagi, selalunya saya minum milo panas cicah dengan roti gardenia, alah yang sedap di makan begitu saja tu.Dulu, masa dekat kuantan , saya mkana nasi dagang, sempatlah keluar dengan Agy dan sekali dengan twins pergi makan breakfast.Kalau dengan Abang selalunya pergi makan Mc Dono breakfast.Tenang jer pepagi,tepi tc tu, lepak punya lepak sampai dekat pukul 11,barulah perasan dengan tak mandi dan berbau busuk (saya tak pernah busuk kot hehehe) still tercegat dekat Mc dono Tc tu.Kalau nak tahu baju tidur saya pakai baju apa, silalah ke Tc seawal 7 pagi hahaha,(nak pulak anda semua tengok saya berbaju tidur, seksi kot).

takkan nak letak gambar sendiri, tak dapat chek~

Letak gamabar kartun cukup,tengah genyeh mata, tapi kalau bayangkan saya cua  bayangkan comey 10x ganda jep.Hehehe.Setakat ini seorang je perempuan pernah tengok saya bangun dari tidur.Siapa?mana leh gitau rahsia kot.Siap bagi morning kiss lagi lol.

La ni dah ada dekat KL, saya jarang lah pula pergi breakfast, yelah kalau nak breakfast ni kena ada teman, kalau tak ada teman,tak best.Sambil makan sambil borak (lelaki tak ada mengumpat yer, kalau lelaki mengumpat/bergossip itu pon-pon namanya) sambil hisap rokok, uih jangan isap rokok membazir dan membahayakan kesihatan.Baik minum susu, minum susu sedap dan bagus untuk tumbesaran.Susu apa?haa itu kita tak tahu yer…

Susu terbaik dunia, eh takkan nak minum cam ni lak
susu yang sedap dan putih, tapi takdenyer sapa yang berkulit hitam minum susu jadi putih haha
Kadang kala nak try jugak macam ni, fresh kot

Menurut kajian, breakfast adalah time makan yang paling penting sekali, so instead of makan dinner berlebihan , kita patut utamakan makan breakfast ini.Tak percaya saya?pergi tanya pakcik google tengok, betul ke tak betul.Kalau nak suruh saya cite (cite la,cite la,cite la), lebih baik search aje, sebab saya malas nak cerita.

Hari ini, kelas pukul 12 tapi saya kena pergi awal sedikit,since tumpang orang,yelah kereta kan still sakit.So kenalah tumpang orang dulu.Planning hari ini nak main boling dengan harith dengan wawa, tapi tak tahulah jadi ke tak.Since Agy ada dekat KL maybe die nak ajak keluar , hurm, tak tahulah nanti ar pikir serabut betul kalau nak buat decision ini.Oklah, kepada yang tak bangun lagi, bawa-bawalah bangun.kalau yang dah bangun baguslah,teruskan usaha murni anda.Kepada yang baru nak tidur , selamat bermimpi indah…ok?Princ3 out~

my beautiful cousin najwa
mr macho, harith hasnol, bukan harith iskandar
Agy,kawan baik ku yang cantik

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak