Aku gi IKEA

Aku pergi IKEA baru ini bukan nak bershopping tapi nak pergi makan tengahari/sarapan/minum petang bersama keluarga tercinta.Tengok-tengok ramai dan penuh orang dekat situ, dari MRR2 samapi lah dalam parking sampai lah dalam IKEA sendiri penuh orang.ADuh, nak mabuk rasa,apsal ramai sangat orang ini?ada IKEA grand sales ker?So aku beraturlah di line yang agak tak berapa nak panjang tu kan…Lapar,Tuhan je yang tahu.Tiba-tiba aku di tegur oleh dua orang gadis.Erk, siap tahu nama aku dengan siap cium tangan lagi.Erk sekali lagi.

So borak-borak kejap lepas tu aku meneruskan misi untuk mendapatkan makanan,HUrm 5 biji RM5, 10 biji RM10, 15 biji rm14.”BAng bagi saya 15biji ar gitu, and add chicken wing 2 orait, ?” sambil tangan mencapai air mineral water yang berharga rm1.Uih agak murah dari luar.Beratur pun beratur akhirnya sampailah aku ke meja makan.PErgh terbaik ar .Jap jap ni ar benda aku makan.

Meatball
chicken wings~

saje upload besar, kasi nampak besar huhu.Oh dari dua orang gadis tu aku dengar cite pasal Maher Zain datang.Patutlah jem semacam , tapi aku terkejut dengan kecewa gak,apsal Maher tak call aku ajak minum?selalu kalau dia turun Malaysia dia bagitahu dulu, ni diamkan diri jep.Tak pe nak buat macam mana kan… Ni nanti dia dah baca blog aku confirm die tulis blog minta maaf apa kau merepek ni sheiton? Ok dekat meja makan tu aku terserempak dengan Diba.Haih, entah kenapa aku selalu terserempak dengan Diba, dulu dekat pavilion.Hurm, so lepak borak2 bertukar cerita.Tiba-tiba diba tanya ‘gf sihat?” aduyai…. dia macam terkejut bila aku bagi response, dia ingat aku bergurau pasal aku kena bermuka serius sambil menerangkan kepadanya bahawa aku tidak bergurau senda.Ayat dia sempooi jer…

“Haih, susah juga kalau handsome,” :-(

Sesiapa tahu kat mana boleh tukar muka jadi kurang handsome kalau macam ni ..apa kena kau ni.So lepas makan-makan tu, aku berjalan dekat the curve pusing-pusing.Nak shopping, mana lah ada duit.So aku beli jer lah aiskrim Mcd kejap sambil tunggu ibu aku shopping dekat IKEA.Pusing-pusing dekat marche hurm, teringat pulak lembu merah tu, aku pernha tangkap gambar dekat situ.marche dulu kak shanaz pernah belanja bukak puasa kat situ memang terbaik ar…dengan tacik pun aku selalu pergi kat situ, makan rib eye steak.

Lepas dah selesai beli barang dekat IKEA.kiteorang gerak pergi rumah aunty aku dekat ampang.Tacik tak ada, since dia dah pindah kuantan.Hurm, bila tiba kat rumah ini kenangan manis aku mula menyusup kedalam ingatan.Hurm, tetiba jadi macam agak sedih pulak.Dulu, aku selalu tidur dekat sini waktu aku stay dekat asrama.All those late night movies, all those dinners.Hurm, I really missed them.Some boleh cite ada yang tak boleh cite.bahaya. :heart: . (Apasal korunk senyum pulak, mesti fikir bukan-bukan ni)…

Lepas tu keluar ke Melati, makan dengan uncle aku dan family dia.Jumpa my lovely cousin Wa.aku tak suka panggil dia wawa, pasal bunyi macma menangis “WAWA,” ERGHH~ alah tak payah complain, tak perlu setuju hehehe. Borak lah dengan dia, and I told her few of my dreams and my future planning.Excited pulak dia, hurm, takpe lagi 5 tahun je lagi.relaks iyer kalau anda tk sabar saya pun tak sabar.

So abis lah cite aku setakat ni, nanti aku post yang 10.10.10 yerp.Aku nak tulis tapi macam entah mood dan nak susun jalan penceritaan aku rasa macam kemalasan.tapi thanks sebab sudi membaca.Adios~

*eh aku lupa, dua gadis tu sepupu aku wita ngan amelia hahaha, :laugh:

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

6 Responses

  1. nadirah:eh salah faham ni, itu orang cakap bukan saya cakap, jaga hati kot huhu
    peacemaker:dah kenapa ko nak sepak aku nyer?tak baik dowh main kepala…berdosa :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »