Okay, tarikh ini memang banyak peristiwa yang terjadi dan aku akan ingat sampai bila-bila.Dalam suratkhabar dan televisyen ada menyiarkan tentang perkahwinan angkasawan kita, Semoga berkekalan hingga ke anak cucu hendaknya.Tapi jangan lupa juga dengan kes kemalangan di KM 224.Memang mengerikan kalau tengok, marilah kita sama-sama sedekahkan al-fatihah kepada mangsa-mangsa semoga roh mereka di tempatkan di kalangan orang yang beriman.Ambillah ia sebagai iktibar bahawa kita boleh pergi bila-bila masa sahaja , tak perlu tunggu sampai tua kan..

Sometimes in life, you just have to let go and love someone who loves you back. Who understand you, your ups and down. Your stumble and fall. Because in our lifetime, there’s to little time to choose. Because even the best can’t be perfect since there are not such things,and sometimes the best is already right in front of our own eyes.Maybe we are to blind to see it, or to foolish it go.

I felt numb for the past couple of months, and it seems like there’s no end to it.I lost all of my senses, my nerve system doesn’t seems to work properly.I forgot how to laugh, how to smile,(well maybe Im not seems Im very good at faking a smile).But that was yesterday, today it was a different day and here how the stories goes…

So semalam, I call U and U answer.I kata I tak makan lagi, so U nak teman.Kita pusing bandar cari tempat makan, pusing-pusing sampai dekat food court.I kata I nak makan sizzling mee, U kata “I nak makan tisu roti”, So i tanya u nak minum apa?, U kata Im having what you are having.So I beli dua gelas air jambu, bila u sedut I tanya rasa air apa tu, U kata of course lah air jambu, tapi I kata eh salah tu.U tak puas hati U sedut lagi, Then I kata u kena confident sikit lagi, U kata eh memang air jambu ar, dan u tarik buat muka benci .Ok sebenarnya konon nak reka rhythm macam “Kantoi” tapi aku dah abis idea so tulis macam biasa balik kuikuikui :-D

Lepas makan kita pusing ronda-ronda. Uih tinggi jugak time square sampai ada orang tu gayat, for someone who is into roller coaster, that’s kinda of weird.So tak kisah, tapi I happy semalam, macam someone breath a fresh air to my darken world , eh pa benda pulak, macam someone breath a fresh air into my world which full of carbon dioxide.Ok not so romantic , I know i wrote it remember? So walaupun ada kereta berempat tayar tapi we decided nak take a stroll around BB.Jalan-jalan masuk lowyatt, romantic dowh, berjalan-jalan dalam tempat gadget.I was looking for a PSP actually.Tetiba tak tahu kenapa aku nak sangat gadget ni, dari dulu lagi dah nak beli tapi entah macam mana aku boleh sekat kemahuan ini.Yelah fikirkan balik, dekat rumah 360 berabuk, ps2 dalam store, ps1 entah humban kemana , sega genesis tak tahu dalam kotak,mega drive entah dah kena gigit tikus ke, tetiba nak beli PSP pulak.Do you really need the gadget?Naa I don’t think so but I still want it ….aduyai…

Bila aku berjaya menahan nafsu untuk keluar tanpa sebarang peralatan canggih Wah berjaya melawan nafsu uuuuu~~ So sambung berpusing dekat kedai nasi ayam hainan, lama gila tak makan dekat sini.Dulu pun pergi pasal dia kenalkan, and she loves this place but the chicken rice is very delicious one you know.Pusing lagi dekat depan maybank BB , ternampak ada patung silver kat sini, kalau dekat kuantan ada robot dekat TC dekat, sini ada patung hehehe semart,ada abg tu malu-malu nak tangkap gambar dekat-dekat so snap gambar dari jauh-jauh.Ramai juga orang yang menjual di kaki lima, ada yang jual permainan, buih -buih sabun, dan pelbagai lagi.Barulah rasa suasana berjalan di bandaraya KL.Kalau duduk dekat dalam kereta, memang berada dalam tekanan pasal traffic jem merata-rata.

Elok je lalu dekat BB plaza tak ataupun sungai wang, yang mana satu aku pun tak ingat sebab I was to busy looking at you, takut U kena culik, konon …elok jer  jumpa kedai Starbuck tepi jalan, selalu nampak kedai ini dalam mall kan, tapi kalau dia buat macam ni tak nampak exclusive tapi nampak agak santai.Santai,santai jugak pergi ar beli mau terkejut makcik dari kampung, kalau tetiba kopi die kena charge rm15 satu gelas ahahaha.

Pusing-pusing sampai pening, kiteorang pusing balik ke Times.Pelik tak rasa penat pun.Maybe sebab happy sangat sampai terlupa nak penat.Boleh ke macam ni?So we heading back to gombak tapi nak singgah bank Islam, bank untuk semua, aku tak tahu kenapa kalau aku singgah bank Islam aku happy sangat maybe sebab bile pergi bank Islam aku pergi masukkan duit instead of pergi Cina India Melayu Bank aku asyik cucuk bawak keluar.Eh tak paham?CIMB sebenarnya, koman lah pulak kalau tak paham kan? Then sampai lah aku ke rumah yang di cintai. Terima kasih sensangat sebab sudi berkeluaran hari ini dan memberi kegembiraan kepada saya.Thanks sebab berjaya restorekan diri ini, siapa kata manusia tak ada button reset.Ada kot, tapi die kena orang lain push the button.Tq sebab kembalikan semangat saya di waktu saya hampir tersungkur, di waktu saya tengah putus harapan, diwaktu dunia saya gelap gelita, diwaktu tiada yang sudi mendengar rayuan, di waktu saya memerlukan tangan untuk berdiri,diwaktu saya benar-benar memerlukan seseorang, diwaktu saya berada di paras paling bawah dalam hidup, me at my worst condition that I have ever been in my life.

“Saya tak buat apa-apa pun,” ayat ini aku biasa dengar…. dan jawapan yang sama akan aku berikan…

“Awak tak perlu buat apa-apa, awak cuma perlu ada,” :worship:

Saya tak perlukan orang untuk membeli barang untuk saya,tak perlu taburkan duit untuk saya, tak perlu cantik untuk saya, tak perlu nak bermake up untuk saya, tak perlu cerdik untuk saya, tak perlu pandai masak untuk saya, tak perlu kaya untuk saya, tak perlu berstatus untuk saya, tak perlu nak cover-cover depan saya, tak perlu malu depan saya, tak perlu nak pandai bersukan, tak perlu famous, tak perlu gemuk, tak pelru kurus, tak perlu hot, tak perlu pandai berfesyen, tak perlu risau untuk berbicara dengan saya, tak perlu malu untuk berterus-terang tentang masalahnya dengan saya…Tidak saya tak perlu semua ini,

Apa yang perlu, dan satu je yang saya minta awak hanya perlu ADA dan selalu ADA.

I think heaven lost one of her angel because one is staring at me right now.And Its you HM. thanks :pray:

gambor nak upload takde lah pulok pasal SLR tertinggal dekat ghumoh…uhuk..takpe kite upload gambar si comel ni…

Qistina Zulaikha

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »