About register, cupcakes and a father figure

Salam,selesai pun sesi pendaftaran kemasukan semester ney memang lega sungguh2.Eh tajuk omputih tapi post dalam malay?ok, saya teruja tengok apa lionel messi di temuramah die tak cakap omputih, alah iklan die pun “In HD” di translatekan jugak,jadi kalau orang bangsa lain boleh buat macam tu, apasal bahasa melayu tak boleh kan?takdelah nak tergeliat lidah cakap omputih, tergeliat cakap french tak pe ler hehehe :-)

Pepagi dah tolak dari kuantan, bersemangat dengan baju kemejanya dengan kasut putih mcm nak masuk sekolah pulak hehehe.Perjalanan berjalan dengan lancar, sampai lah ke temerloh , pasal rasa terkucil semakin menjadi2.Tetiba tgk Rehat & Rawat temerloh tutup pulak.So, terpaksa lah berhenti dekat R& R lanchang.Pau kat sini,sangat sedap,kalau otw kl mesti stop beli jap.Masa masuk area highway bentong,cik siti halimaton call tanya pasal cupcakes.Okey,okey saya otw jumpa dekat tol gombak.Untungnya duduk dekat,dah siap register.Oh,oh lupa nak cakap saya ke kl bukan berseorangan tapi berteman.Teman saya adalha 13 kotak cuppies yan comel -lote.So takdelah kesunyian sgt lagipun music library iPhone baru jer di kemaskini, dipenuhi dengan BSB,MLTR,NEYO,AIZAT,Anuar ZAin dan kaulah segalanya HAsrul NIzam dan banyak lagi.Thanks kepada Razi yang telah memperkenalkan saya dengan satu device yang membolehkan music library ku didengari di dalam kereta.Takdelah nak kena pakai headphone kan nak dengar lagu lagi…

So sampai kat U, memang lautan manusia memenuhi pemandangan.So register go smoothly, sampailah ke Finance.Bukan nak maki ke apa kan,tapi nak bagi ruang untuk improvement.Seperti yang sedia maklumkan, tiap2 semester kaunter ney paling busy, So apa kata bukak kaunter lebih, and kepada kes2 yang tak cukup bayaran,tak bayaran lagi atau masalah2 lain, jgnlah settle dekat kaunter yang sama , bukak lagi 2,3 kaunter untuk settlekan problem.Kalaulah ada 100 org beratur and 1 orang ada masalah, nak gi checkkan masalah yang sorunk ney berapa lama?99 yang takde masalah patut boleh siap elok2 kena tunggu pulak.So suggestion bukalah kaunter yang khas untuk account yang bermasalah okey?Registration  semua selesai dalam kul 12.30 tghari gitu, so next nak gi jumpa dean , bukan nak tanya pasal dan list tapi nak minta tandatangan dokumen skit.Memandangkan dah dekat waktu lunch, aku decide jumpa sebelah ptg je.So sambiltu duduk berborak dengan memember yang lama tak jumpa, maklumlah semua baru abis industrial training.

Zul,Paan dan Wan akan menjadi housemate saya bagi semester ini dan kalau diizinkan sampai grad.So kami berjaya mendapatkan sebuah kondo yang tidak terlalu jauh dari universiti.Semalam dah deal dengan pemilik lama, and kiteorang akan start masuk hari ahad ney.Semalam sempat lah dibawa melawat kawasan kondo, lengkap dengan swimming pool lagi haaa~ alah bukan reti berenang pun kalau ada pool ngeh~So nampak gayanya, skill memasak boleh di praktikkan lah lepas ni,menu utama, telur mata kerbau hangus,sardin masak masin,sup sayur kelat,dan ayam goreng pahit hahaha…

Balik semula ke U and makes delivery untuk kawan2 yang baru sampai ke Kuala Lumpur.So next step, singgah ke ampang untuk drop last order from Jama.Unfortunately die takde kat rumah, maybe berselisih tgh jalan tadi sebab according to uncle ibrahim, Jama baru je keluar dengan nda lah..So, drop jer cuppies dengan kak ramlah.Duduk berborak dengan uncle ibrahim.So dengarlah cerita tentang zaman die muda2 dulu.Dia tekankan kepada saya dan MDk tentang pentingnya pelajarannya.”Challenge your mind, and chase your dream”..If you want to aim, aim high.Everybody is equal so we decide apa yang akan jadi.He told us stories, conversation between him and his father when he was young.His father said to him, look between guru/kerani and the puller.. if you want to be guru, then study and if you want to be the material puller, then play…What he was trying to say is, we are what we want to be…Its up to us.

Aim high because we will have the spirit to achieve something, the ‘pushing spirit’ that drives us to achieve our target.If we aim low, than there’s nothing to chase after, we will stuck at that level.SO no matter how successful we are, also try to improve one self.Ada orang yang berasa ‘ahhh aku da ada diploma, aku dah berjaya” so he will stuck at that level because the spirit to move forward dah takda.Nothing to drive him forward, sebab die dah rasa die dah achieve his aim.So sikap paling bagus adalah, aim high and reach for the sky.Kita boleh mengamalkan sikap tidak berpuas hati dan sentiasa ingin memajukan diri tapi jangan pula sampai tak bersyukur dan riak.

He is a good father figure and MDK sangat beruntung.So go and chase your dream to get PHD before 25 years old .GO,GO,Go ale ale ale…jgn Perasaan hasad dengki sudah…kuikuikui…and Jama thanks for the compliment ye, credit to fatima Ism, my aunt for the design.. :-D

Bertolak pulang ke kampung halaman tercinta dalam pukul 10 and seriously kengkawan, jangan drive masa tgh mengantuk.Jangan paksa diri and take a nap atleast 15 minutes.Dikenali dengan power nap cukup untuk menyegarkan diri kembali.saya tido sekejap dekat petronas bentong untuk merehatkan mata.Air cond kereta yang sejuk ditemani dengan hujan renyai dan lagu MLTR You took my heart away, memang resipi untuk tido nyenyak and in this case , resipi for disaster.Biar lambat asalkan selamat.

Tiba di ktn saya bergerak meuju ke rumah aunty untuk menyiapkan order bagi hari khamis,and pulang ke rumah dalam pukul 6.30 pagi.Okey sangat mengantuk ok, tak tipu..maybe sebab tak pakai logo piramid tu jadi tak kuat,,”OK syirik tu hahaa” iM just joking hahahaa..

Oh,time Sport karnival dulu, ala yang time menang tu hehehehe saya ada bertanyakan tentang novel lagenda budak setan,yelah skang kan hype dengan benda ney, so nak tahu jugak cerita die so kali ni turun kl,singgah kat kedai buku yang sama tengok2 ada,eh rm21.90 hurm boleh lah…amik sebuah buku.Setakat ney dah baca dekat 73 muka surat and I must say cerita die memang menarik.Patutlah komen ttg filemnya agak tidak memberangsangkan sebab novel nya sangat2 bagus, and filemnya agak banyak skip, better someone buat jadi macam drama bersiri, ala2 macam Benci Bilang Cinta yg pada pendapat saya banyak di cedok dari Princess Hour korean drama yang famous tu.

Ok lah sampai sini dulu la iyer… nanti kalau ada cerita saya cerita lagi… :laugh:

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

5 Responses

  1. Good day! radinfadli.com

    Do you know the easiest way to mention your product or services? Sending messages exploitation feedback forms will enable you to simply enter the markets of any country (full geographical coverage for all countries of the world). The advantage of such a mailing is that the emails that will be sent through it’ll find yourself within the mailbox that’s supposed for such messages. Sending messages using Contact forms is not blocked by mail systems, which means it is bound to reach the client. You will be able to send your offer to potential customers who were previously unavailable because of email filters.
    We offer you to test our service for complimentary. We will send up to fifty thousand message for you.
    The cost of sending one million messages is us $ 49.

    This message is created automatically. Please use the contact details below to contact us.

    Contact us.
    Telegram – @FeedbackMessages
    Skype live:contactform_18
    Email – [email protected]

  2. dating simulation games czat porno filmy porno pl tegneserie porno japan porno porno clips top 10 porno star visual novel dating
    sim family porno datingsider test porno dukke dating no martine lunde porno
    porno small girl online free porno dating thailand ladies arab dating gold porno porno norske jenter porno stripper anal sex porno arab sex
    porno svenska porno norway dating best dating app android hq porno eksklusiv dating to porno boy
    porno videos porno gratis thai dating free porno mature anal
    hd carbon 14 dating porno duro porno webside funny russian dating pictures dating dk daddy dating simulator martine lunde porno porno stillinger dojrzale polki porno hard sex porno cherry blossom dating ida amalie porno rachel starr porno miley porno
    norsk nettdating sex porno film arabe porno latvia dating gratis sex porno
    film

  3. baise ex videos porno shemale tina porno video sexe femme de
    menage site de rencontre celibataire serieux histoire intime sexe cette salope plan cul
    sur niort plan cul lovoo couple baise avec trans rencontre sexe saint dizier plan cul bdsm jeux mobile sexe bougie sexe pute
    sur lille video pute en chaleur porno casting
    francais rencontre femme pour amour porno des annees 70 croisiere
    baise maman baise sous la douche je baise une femme de 60 ans grosse
    salope obese levrette ou missionnaire elle baise
    tout le temps porno orgasme femme bon cul en levrette plan cul sur niort grosse plan cul very old
    granny sexe turlutte sexe porno amateur lesbienne lyon rencontre sexe hinata baise pute mini jupe
    salope cherche bite site de rencontre gratuit et simple rencontre amoureuse plus de 50 ans la chienne film porno beurette booba baise amateur
    foret porno les indestructible film gratuit de
    sexe sites plan cul rencontre femme russe plan cul mode d emploi
    pute a montpellier massage partouze post bad beurette video porno
    jeune beurette rencontre sexe aix

    1. of course i remembered, I told you, i suke dengar cerita elders… I remembered about the RMC,how the basis he got when he applied for the police inspector,he was talking with ur grandpa on serambi heading towards bukit,time tu lorry tak banyak macam sekarang,sekolah dekat pahang, polis datang cari dekat rumah, he didnt get into form one because the result was mistaken with somebody from pahang…again~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak