1000 =)

Okey, okey, I know, dah lama tak update blog.Sorry yer kepada kawan2 yang sudi melawat ke blog saya ney berdasarkan kepada google analytic’s statistic , saya mendapati blog still mendapat kunjungan.So, let me tell you the reason blog tak diupdate.Sebenarnya sejak 3 minggu lepas, saya dah start satu projek kecil bernama world of sweetness yang terlibat dengan penjualan cupcake secara kecil-kecilan.Mula2 saya start hanya untuk suka-suka tapi the first time buat untuk 40 pieces (I called it the first wave :-D ) habis di jual pada hari yang sama.Terdapat pulak permintaan dari kawan2 dan kenalan yang tak sempat merasa, so saya nampak macam a ray of light dalam business ney, so I said to myself, go for it.

So bermula kehidupan bagaikan batman yang tidak mengenal erti tido, no wonder lah orang dalam dunia perniagaan ney bagaikan tak cukup masa.Memang untuk 3minggu ney, memang tiada masa free untuk hangout dengan kawan2.Jadual sangat2 pack, dah macam masuk belajar balik, time praktikal dulu pun , balik kerja pukul 5.30 pun dah goyang kaki kat rumah, malam boleh lepak2.So, bila start buat business ney baru leh rasa macam mana jadi bos,macam mana jadi delivery boy, macam mana promote,macam mana nak jaga akaun , so sekarang dah ada dua akaun nak kena jaga, satu world of sweetness another one is for the Jinxbox.Ent. pening kepala tgk banyak sangat nombor2 ney dah sampai berpinar rasa hehehe.

so semalam dapat call dari kawan si Nazz , budak JIS.Seems like the JIS nak buat reunion untuk budak2 batch dieorang dalam minggu depan.Location maybe buat dekat cherating, hometown si NAzz ataupun maybe dieorang akan buat di Kuala Lumpur.Jadi mereka berminat nak order cupcakes for the reunion.So, kira punya kira, saya sudah melepasi 1000 pieces cupcake YEAH~~~~ :victory: ..

dengan order dari JIS ney memang confirm next week, memang terpaksa lupakan perkatan tido,tidur, beradu,melelapkan mata,nap dan sewaktu dengannya.Ngeh, rezeki takpe kan… bulan June ney pun banyak occasion,campur dengan photography project,nak attend kawan2 punya wedding, satu project nyanyian untuk trisyia,order cupcakes untuk wedding, yup dapat satu order untuk wedding on 5 june :-D … So I’m feeling very lucky sekarang hehehe..syukur sangat2.Ramai cakap,uit bukan abg amik engineering electronic ker?So saya jawablah, apa salahnya kalau kita ada kemahiran dalam bidang lain jugak..tak rugi kan?Bukan apa, atleast nanti orang cakap uih engineer pun boleh jadi ahli perniagaan, paham akaun, handle marketing, buat kek, tangkap gambar, and boleh men bowling :-D .My uncle cakap I’m very aggressive in promoting :-D ,and agy said kena tak handle bahagian marketing?hebat sangat marketing nyer :laugh: ,my respond is, dari operation,marketing sampailah ke delivery saya yang handle semua hehehe.oh Am, aku dah sampaikan salam ko yerp hehehehe

Hari khamis sepatutnya ada janji dengan si Loqman untuk bermain tennis, tapi macam tak sempat jer…hurm.Disini saya ingin memohon maaf kepada rakan2 saya khususnya yang membuat tempahan dari Kuala Lumpur.saya berhasrat untuk mengumpul kuota bagi penghantaran ke KL.Tapi saya still short 45 pieces before I can make the delivery.Im truly sorry, seems like korunk kena datang kuantan lah kalau nak tempah :laugh: …

Oklah nak continue spreading the sweetness around the globe…until next time tata

P.S JIS stands for Jakarta INTERNATIONAL school…. going international business yeah :-D

abg kopok jgn marah

so


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

19 Responses

  1. mu ni gapo gok wani. bekkeng dok betempak. kalo mu ni daso tino tok guno. jange baco blog ore nate. meme mu ni hidup lebe bagus dari ore lain. sbb mu ni buang maso kak blog dio.

  2. bohh, bapak koya celaka dr.lee ni. Kalau tak puas hati ckp je la depan depan. Dasar jantan takde telo.

    1. to wani, please mind your manners,…i appreciate that you read my blog, but please mind your words…

    2. to wani:please mind your words…this is my blog, so please show some respect to other readers… tq… salam

  3. hey wani the correct terms is “at least my life is better than youRS”..ney sah sah band 2 MUET ngeh~~
    Fyna: ignore her, die nak cari kawan kot kat sini… :-P

  4. Hey babe, what’s wrong with you?don’t you read the blog?he OWNED the business lah…
    And who cares about your life?We didn’t, so why did you need to self proclaimed you have a better life?Who cares

    1. hehehe well good for you =), guess reading my blog is one of the better part, since U’re reading my blog, and spending your ‘better time’ commenting on my blogs. I would like to apologize since I can’t entertain you with the latest blog, with all the business with those JIS guys, a couple of wedding customer’s, I didn’t get the opportunity to update my readers.Anyway thanks for your support, and continue reading , hope you will come up with your own blog so that i can read it to so my appreciation, although I might not have the luxury to read them hehehehe

  5. Amboi-amboi…ahli perniagaan sekarang..sempat lagi perli kopok lekor eh..? :reallyangry:

  6. kitorang pergi Bali la; tpi x confirm lgi.
    yg KL tu bkn reunion; jumpa biasa2 jep.

    Bnyk gila jual cupcakes hahha terer2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »