Talkbox – teknologi merapatkan kami

Mungkin ada yang di luar sana pernah terserempak dengan aplikasi ini, tapi walau bagaimanapun, saya ingin berkongsi sedikit pengalaman tentang aplikasi yang agak menarik ini.Kepada pengguna smartphone BB, mungkin pernah menggunakan servis BBM, dan pengguna smartphone seperti android dan iPhone mungkin biasa menggunakan aplikasi whatsapp.Talkbox ini lain sikit, instead of kita berkomunikasi dengan teks, kita menggunakan suara.

Boleh bayangkan tak ia bagaikan walkie takie.Interface aplikasi ini sangat mudah, dan anda hanya perlu beberapa saat saja untuk membiasakan diri dengan aplikasi in.Lebih menyeronokkan kalau menggunakan aplikasi ini ramai-ramai.

Seperti yang di ketahui, princess kami, si Nad dan Paan berada di U.K untuk menyambung pelajaran mereka.Jadi dengan menggunakan aplikasi ini, kami masih dapat berhubung antara satu sama lain sepanjang masa.Terubatlah sedikit kerinduan kepada yang merindui kan.

Jangan ar tanya kenapa bubble tu tak ada perkataan,ini kerana saya dah censored.Hahaha!! Actually bubble tu mewakili voice note yang kita dah hantar.Jadi kalau picit dekat gambar sender, akan keluar voice penyampai seronok kan?

Inilah group yang sangat aktif membincangkan isu-isu semasa *konon

Setahu saya, aplikasi ini compatible dengan iPhone, iPad dan juga Android.Jadi kalau sesiapa yang mempunyai smartphone ini, oleh lah mencuba memakai talkbox ini.Thanks kepada Bad yang memperkenalkan aplikasi ini kepada saya.Jadi kepada yang berminat boleh lah mencubanya ye.

Boleh di dapati di sini.The best thing is its free :-D ,So cuba lah sendiri yer?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »