Hidup Singa, lupakanlah harimau dan here kitty-kitty

Kepada yang meminati dunia bola sepak, mesti ramai tahu kan yang skuad Malaysia akan menentang Singapura?tapi jangan salah faham, entri kali ini bukannya pasal bola sepak, tapi pasal OS.Apa itu OS?adakah dia pelawak yang terkenal pada tahun 80 an?bukan-bukan salah terus.OS adalah singkatan kepada operating system.Operating system adalah, ok kalau nak tahu operating system tu apa, silalah google dan mencarinya sendiri.*How did we live before google? :-D

Kenapa lupakan harimau?sebab semalam adalah hari lahirnya Os terbaru untuk Mac iaitu SInga ataupun bahasa englishnya , LION.Kepada yang masih hidup dalam kesengalan kerana telah bersusah-payah mentafsir adakah LION adalah menu baru untuk Macdonald, LION adalah sebuah Os baru bagi Macbook.okey kalau tak tahu Macbook tu apa sila google.

Jadi apa yang baru dalam LION ni comparekan dengan OS sebelumnya?itu tak boleh buat review lagi.Tapi kalau kepada sesiapa yang berminat untuk mengetahui dengan mendalam tentang kelebihan OS ni boleh lah mengoogle lagi.

Dari pendapat saya selepas menonton keynote, and FYI, keynotes from apple is bloody briliant.And what is keynote you asked?keynote is the presentation ceremony exclusively brought to you by Apple Inc.It’s the kind of method that Apple used to promote their products.For those who likes to improve their presentation skill, could watch and take tips on how to make a very convincing or superb presentation.At least you got to watch Steve Job doing his presentation , the turtleneck and his showmanship is very remarkable.Okay, back to original entry.

Jadi dekat sini,nak bagitahu yang Lion OS dah keluar , jadi sesiapa yang ada MAC bolehlah mendownload OS tersebut.Di kelilingi oleh pengguna Mac, aku merasa agak ketinggalan.nak-nak selepas melihat windows * yang agak mengecewakan.Oh, ada juga khabar angin mengatakan, next in line MAcbook Pro akan datang dengan CPU baru dicipta dari ARMs.Tak tahulah sama ada rumors ini betul atau tidak.I came across Arms ni semasa rajin mengodek (mengubahsuai sistem handphone nokia) dulu.Jadi maybe January masa yang sesuai untuk mendapat MBP.By the way, my cousin, offered to sell his MBP, 15″ for 6k hahaha, :laugh: , so if anyone who read this post is interested in acquiring the MBP, don’t hesitate to contact me or just simply leave your comments here.

FYI:If you love to use photoshop, it will works like wonders on Mac, but there’s is a major setback.”Once you go Mac, You never go back,”

Lepas lion, apa pula yang akan keluar eh?aku suggest, T rex, Raptor hehehe

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »