Guna iPhoto on 5.0.1 untuk iPhone4/4s

Seperti yang anda semua telah ketahui,iPhoto telah di lancarkan bersama dengan new iPad.Kepada yang telah menggunakan iPhoto mungkin berpendapat ia menawarkan kemudahan sama seperti Photoshop.Walau bagaimanapun, iPhoto hanya membenarkan iPhone dan iPad yang mempunyai firmware 5.1 sahaja untuk menggunakannya.Untuk mereka yang telah men jailbreakkan iPhone , mengupdate ke 5.1 adalah satu tindakan yang tidak bijak kerana ini bakal menghilangkan jailbreak yang telah anda lakukan.

Bagi mereka yang tidak ingin kehilangan jailbreak, ada alternatif yang membolehkan mereka menikmati iPhoto di firmware 5.0.1  dan masih mempunyai jailbreak untuk iDevice mereka.Caranya amat mudah, anda boleh mendapatkan cara bagaimana untuk melakukannya di [tweet2download file=”iphotoon5.0.1.txt” tweet=”Follow Radin_ Fadli , he’s awesome.” follow=”@Radin_Fadli” /] .(saya telah sediakan cara mudah untuk melakukan tweak ini).

Berbanding dengan aplikasi lain, untuk menggunakan iPhoto tidaklah sesukar seperti aplikasi lain.Setelah mendownload aplikasi ini, boleh dikatakan anda akan mempunyai Photoshop sendiri dalam iDevice anda.

Mungkin ada yang lebih mengemari Photoshop, namun iPhoto memberikan pilihan alternatif bagi pengguna yang inginkan kelainan.Gambar iKa di bawah telah di edit menggunakan iPhoto.

iKa

 

Untuk mereka yang tidak men jailbreakkan iDevice mereka, iPhoto berharga 5 dollar di Appstore.

For those who like to run iPhoto on their 5.0.1 iDevice can download the instruction from the link I provided above.So have fun and happy editing.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »