Create an iTunes App Store account without a credit card

Ramai yang bertanya bagaimana untuk mendaftarkan iTunes akaun tanpa menggunakan kad kredit.Jadi di sini ada aturan cara (direction dalam erti kata lain) untuk berbuat demikian.

  1. Buka Apps Store di iPhone,iPad,Ipod Touch.
  2. Cari Aplikasi percuma di Apps Store.
  3. Penting: Sebelum ke alngkah seterusnya, anda kena beli aplikasi percuma dengan menekan tab FREE.
  4. Tekan tab untuk create new akaun.
  5. Anda kena baca dan agree dengan iTunes Store Terms & Conditions.Tap agree.
  6. Pilih negara dan tap Done.
  7. Masukkan email,soalan sekuriti,harijadi dan create kata laluan.Tap Next.
  8. Pilih None sebagai pilihan bayaran.
  9. Teruskan mengisi maklumat email, alamat, dan no telefon. Tap Next.
  10. Anda akan melihat skrin “Verify your Account.” Tap Done dan periksa email untuk verify email dari iTunes Store.
  11. Buka email dan klik link enclosed di dalam email untuk aktifkan akaun.
  12. Apabila anda tap link, the App Store akan secara automatik terbuka dan akan emngarahkan anda untuk sign in dengan nama akaun dan kata laluan anda.
  13. Tap Sign In dan apabila di arahka tap Use Existing Account.
  14. Anda akan melihat Congratulations screen. Tap Done untuk dibawa ke App Store home page.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

3 Responses

  1. Salam…

    saya da try…berjaya sampai step 7 je…8 dan seterusnya xberjaya….tolong ek???\
    thnx…

  2. Bro,
    Say a telah cuba cara anda tu, tapi sampai step bayaran tue memang xde untuk pilihan NONE yang macam anda sarankan tue.
    Ada cara lain tak? Kalau Ada boleh terus email saya..
    Thanks. :cry:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »