ipad2

Apple’s iPad 2

3 perkataan thinner, lighter, faster.3 perkataan ini cukup untuk mengambarkan kelebihan iPad 2 keluaran Apple.Secara sedar tak sedar,hari yang di tunggu-tunggu telah tiba.

Semalam, Steve Job telah mengumumkan produk terbaru keluaran Apple iaitu iPad2.Pelbagai pembaharuan telah di buat untuk iPAd terbaru ini termasuklah processor A5 yang lebih mantap, 33% lebih nipis dari iPad generasi pertama, dan juga lebih ringan.

Jadi what to expect daripada iPad2 ini? 2x ganda kelajuan pemprosesan daripada iPad,9x ganda kelajuan grafik dan perlu di ingatkan iPad tidak pernah lag,jadi bayangkan betapa lajunya iPad2 ini.10 jam jangka hayat bateri untuk satu kitaran dan sebulan kalau dibiarkan dalam standby mode.

Disini ada beberapa video keynote dari Steve Jobs tentang iPad2 jadi sama-sama kita saksikan.

httpv://www.youtube.com/watch?v=b661ovU1rPU

Kepada yang gemar mengedit video,aplikasi iMovie turut di sediakan, dan segalanya nampak lebih mudah berbanding dari melakukan editing dari iPhone 4, tapi mana ada phone lain yang membenarkan video editing terus dari phonenya kan? :-D

httpv://www.youtube.com/watch?v=GP1Gq6n_IMg&feature=relmfu

Kepada yang suka facetime (video calling) kini iPad 2 turut menawarkan kelebihan yang sama, dana nda boleh turut ber facetime dengan pengguna iPhone 4.So Cool huh?

httpv://www.youtube.com/watch?v=GI8zMLV7n70&feature=relmfu

Kepada yang berminat untuk menempah iPad2 di Malaysia boleh berbuat demikian.Feekir.com menawarkan pengkhidmatan ini, so, jadilah orang yang pertama untuk memiliki gadget terbaru ini.

ipad2
ipad2
We are going to shipped WHITE from day 1 – Steve Job for iPad2

Untuk lebih info sila ke sini.

Pertanyaan boleh di tanya dengan Encik Nazz.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »