Aplikasi iPhone 4 yang mungkin kita tak tahu

Sejak di launch pada tahun lepas,banyak diantara kita yang cuba untuk memaksimakan penggunaan iPhone 4 ini.Ia bukan sekadar alat yang bertindak sebagai telefon bimbit tapi lebih daripada itu.Terima kasih kepada ribuan aplikasi yang semakin hari, semakin banyak yang tumbuh seperti cendawan.Tanpa membuang masa,mari kita senaraikan beberapa aplikasi yang cool!!.

1.Shazam

Pernah tak anda semua mendengar lagu, tak kiralah di restoran ke, di radio ke, di pusat membeli-belah ke atau di kedai kopi dan anda berkata “Eh, lagu apa eh ni?Sedap pula bunyi nya tapi siapa yang nyanyi dan apa tajuk lagu ni?”.Pernah tak?Ok,kalau pernah aplikasi ini amat sesuai untuk anda.dengan hanya memasang aplikasi ini dan memberi aplikasi ini “mendengar” lagu tersebut, Tada!! dengan serta merta anda akan dapat info tentang penyanyi berserta lagu dan album dan juga liriknya sekali.Anda juga boleh membeli album tersebut direct dari iTunes.Cool?

Find My iPhone

Kadang-kala cermin mata, kadang-kala kunci, kita selalu letak barang merata-ratakan.Pernah bayangkan anda tersalah letak iPhone anda?(takkanlah!!!!) Anda boleh cakap sekarang tapi benda macam ini boleh jadi kan?dengan find My iPhone, benda ini boleh di elakkan.Selalunya banyak benda penting di storkan di dalm phone tu, jadi untuk mengelakkan pihak yang tak bertanggung jawab tu menggunakan infomasi anda, anda boleh delete informasi di dalam phone itu dari jarak jauh(last solutionlah kalau phone tu confirm takleh dapat balik) , tapi kalau anda bernasib baik, anda boleh jumpa balik phone tu berpandukan signal yang di keluarkan di atas peta.

WhatsApp

Okey pernah terfikir,alangkah cool nya kalau iPhone boleh berBBM macam BB boleh buat?Apa reaksi anda kalau kini saya katakan yang benda itu boleh berlaku?WAH!!!!!!(iphone ke iphone ke?) Eh, it’s even better folks.Kini dengan aplikasi WhatsApp, bukan shaja anda boleh connect dengan kawan-kawan yang mempunyai iPhone sahaja tetapi juga dengan those who is using BB and also Sony Ericsson,(Phone lain saya tak pasti).So, who needs BBM anyway?hehehe.

BUMP

Kadang kala sukar nak bertukar-tukar contact number,nak -nak lagi bila anda di tempat yang crowded kan?jadi dengan menggunakan BUMP, anda hanya perlu memasang aplikasi ini, dan “bump” kan kedua-dua phone itu dan Walah!!!contact anda akan dapat di transfer serta- merta.Cool huh? :yes: *Jangan sampai pecah sudah phone tu hahaha.

iMovie

Rasa-rasa ini adalah aplikasi yang terbaik untuk iPhone 4.Dengan menggunakan iMovie anda boleh mengedit video HD yang anda telah rakamkan terlebih dahulu terus dari iPhone anda sendiri!!!

Loopt

Dengan loopt anda boleh mendapat update tentang lokasi rakan-rakan anda.Bunyi agak menakutkan bukan?Anda boleh mendapat beberapa informasi tentang tempat yang pernah mereka kunjungi, dan sekiranya mereka berada berdekatan dengan anda anda boleh berjumpa dengan mereka ataupun lari!!!(kes tak nak belanja makan hahaha).

TomTom

bagi yang tidak mengenali jalan (bukan jalan merah atau jalan tar) anda boleh menggunakan tomtom sebagai penunjuk arah anda.Alah macam Gps tu, so kalau sesiapa tak ada gps boleh la pakai iPhone jer.Furthermore, aplikasi ini menggunakan kelebihan multi tasking, iaitu anda boleh menggunakan phone untuk membuat menda lain dan operator tetap akan bising di background memberitahu arah jalan kepada anda hahahaha.

Kepada yang inginkan info yang lebih lanjut tentang aplikasi iPhone, boleh melawat ke blog teknologi saya disini. Drop by a comment kalau sudi  yerp? hehehe

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

9 Responses

  1. There’s another one. Talk Box. Something like WhatsApp tapi tak payah susah2 nak taip, cakap and send je. Macam walkie-talkie pun ada. Boleh guna among iPhone users only :)

  2. err bukan walah
    tapi VOILA ejaan die
    but yup it sound as walah..
    hope u dont terase with my comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak