Hepi ulang tahun!!

So today adalah ulang tahun perkahwinan yang ke 25 my parents.Congratulation to both of you and believe me, I love both of you with all my heart.Bila di fikirkan 25 tahun adalah tempoh yang bukan yang sekejap, suku abad tu.And i really respect them because living in the world today, yang berbagai-bagai masalah yang ada they still together.Susah senang bersama, sakit dan sihat berdua bermacam – macam masalah di tangani bersama.Saya sangat bersyukur di lahirkan di dalam keluarga yang harmoni dan bahagia.Even though living serba serderhana tapi sangat bahagia.Kalau di lihat di kalangan keluarga masakini yang berpecah – belah akibat kecurangan, harta, masalah, ketidaksabaran dan pelbagai masalah lagi, do I need to ask for more?I don’t think so.Mungkin itulah hikmah apabila hidup dalam keserderhanaan.

Di dalam dunia yang sibuk mengejar kemewahan , harta dan kuasa, kadang-kala sesetengah kita terlupa bahawa benda itu semua tidak menjamin kebahagiaan.Buat apa harta yang berbillion ringgit sekiranya hati tidak tenang, apa guna di taburi emas permata jika nak tengok muka ibu bapa pun susah…ish ish ( kan dah ada 3g) benar, sejauh mana pun kemajuan teknologi, tidak sama dengan realiti.

Ok,ok … nak di pendekkan cerita, kami sekeluarga nak meraikannya di east Grill, Ktn yang meamng menjadi tempat favourite my whole family.Tapi my mother mengetahui satu tempat baru berhampiran dengan Kompleks Teruntum ..Ritz Grill. Makanan di sini boleh tahan, dan harga nya berpatutan.Suasananya tidak sesibuk East Grill and makanan sangat sedap.Their Grilled Steak is so juicy even the smell can make your mouth… (you know what i meant right.)

So Hepi ulang tahun kepada Mr Radin Mohd Fahmey B Hj. Radin Lockman dan Pn Rosita bt Dato Hj. Ismail…Semoga di berkati Allah S.W.T sentiasa hendaknya…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak