antara gadget dengan sup ayam

Hari ini hari jumaat.Besok hari sabtu.Hari ini best sangat.Hari ini dapat peti ais baru.Huhuhu.Saya ingat mengucapkan selamat datang kepada Encik Peti Ais yang comel.”HO YEAH,HO YEAH”…Setelah lama menunggu, akhir datang juga kamu.Apartment kami mendapat ahli baru hari ini.Sekarang tak perlu bimbang ayam akan busuk bak kata-kata miss D.Tak busuk ok?

Hari ini menghabiskan masa mengemas rumah dan mengangkat kain di jemuran.Baru jemur semalam.Semalam buka puasa dengan memakan ayam penyet di Wangsa Walk bersama Paeh,Jo,Arip,Wan ngan Paan.Terkejut eh, sup sikit gitu harga sampai rm10 and memang takde rupa sup ekor pun melainkan ada ekor jer kat dalm sup.Aku sempat berpusing-pusing sekejap lepas berbuka .Depa nak ajak karaoke lepas buka, maik aih syok sakan enjoy,maklumlah elaun baru masuk.Rasa masa makin cepat pasal tak dan abis yang bulan lepas punya elaun, bulan ni punya dah masuk.Alhamdulillah.

Aku cuba nak pergi mencari di kedai buku, katanya kawan aku masuk majalah,so pergilh mencari.Tak jumpa pulak ngeh~ So pusing lah balik, tengah otw nak patah balik ke tempat karaoke, aku lalu dekat IT centre Wangsa tu, tengok lah pelbagai gadget yang di pamerkan dekat situ.Ada satu kedai ni jual pelbagai jenis benda , bukan main iPad di peragakan di kedai ni.Aku masuklah kejap, tujuan nak beli screen protector untuk iPhone aku.Sempatlah usha-usha casing , ternampak lah Ed Hardy punya casing harganya agak boleh tahanlah, dalam rm200++ gitu.Belek-belek datang amoi sorang ni tersenyum-senyum dekat aku,so aku pun tanyalah”Screen protector untuk iPhone,””haa yang ini okey, die takde kesan minyak punya,” “Eh, macam mana u tahu saya cari yang ni, hurm ok lah”..Die pun amik tepon aku, “ni u ker?” sambil menunjukkan ke wallpaper tepon.”ha ah, kenapa?tak sama eh?” kata aku sambil tersenyum.Die senyum jer sebelum pergi memasang screen protector tu.

Aku duduklah melepak kejap dekat kerusi kounter, sempatlah usha tgk iPhone 4, yang hitam rm3600,yang putih rm3999.Hurm mahal jugak dekat sini, aku beli dari U.S murah lagi.Baru 2k lebih.Tu pun kena tunggu raya baru dapat pegang.Comel pulak warna putih, baik order warna putih jer aritu.Then, amoi tu datang balik.”Dah siap,” lepas buat bayaran, amoi tu pulang baki “Thanks, u handsome lar,”..Tersipu-sipu aku time tu hahahaha..aku pun balas “thanks,” senyum je, dah nak buat menda lagi..senyum je lah.Aku pun gilah menuju ke karaoke.Lepak dalam sejam menyanyi bagai nak rak, Si PAeh je tak menyanyi kononnya malu-malu tahi kucing ngeh`~~

Lepas tu depa ajak tengok wayang, aku plan nak tgk expendable tapi tgk seme depan jer.Si paan ngan wan tgk grown up, so aku join je lah si Paeh dengan the rest tgk vampire suck.Sejam , setengah, memang cite tu suck.Tak beh,dari awal die try nak nganjing twilight tapi macam idea die kureng sikitlah bagi aku.Tak worth untuk rm11 haih.Abis tgk tu kiteorang pulang.

sambung cite harini, aku nak gi potong rambut.Sampai dekat kedai,elok jer saloon tu closed.Haih, tak rezeki sungguh, so aku jalan-jalan jap dekat giant tgk menda yang boleh masak.Hurm beli je lah ayam boleh buat soup ayam untuk buka puasa.Lepaih tu aku beli je lah ayam, tak mahal pun since orang kata aku beli kat cold storage mahal, kaya gi beli situ, aku rasa macam sama je .Entoh ler..

chop chop chop, koka kola

Balik2,terus bersemangat nk masak.Entah pasal apa aku rajin sangat nak masak.pasal aku rasa saving giler kot bila masak ni.Boleh lah jadi chef 2, chef 2kang masak, haaaa~ So siap -siap cuci ayam,aku rebuih ja,letak garam secukup rasa,ajinamoto secukup rasa, serbuk black pepper setengah sudu,kasi rebuih dulu.

Rebuih

Lepas tu siap kita mayang bawang putih ngan bawang merah, amik kayu manis skit,amik cengkih skit,buah pelaga skit.then tumis.

cheng cheng cheng

Lepas tu masukkan benda tu semua tadi dalam soup yang siap rebuih, lepas tu panaskan sikit then, taaaaaa daaa~~~kejuk ker?tak susah kan,semua orang pun boleh buat beto?okey selamat beramal.

TADAAAA~~

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »