Dunia Milik Berdua

Kalau sesiapa masih ingat cerita Eiffel I’m in Love mesti takkan lupa scene waktu si heroin(Shandy Aulia) berlanggar dengan hero(samuel Rizal) dekat airport, dan lagu ini di mainkan.Aku suka lagu ni dan setelah di cari dekat youtube, tak jumpa pula lagu berhantu ini.I wonder why?maybe tak ada music video di buat kot.

Tapi apa-apa pun,kalau pandai guna pakcik google kita boleh je jumpa lagu ini untuk di muat turun.Kalau pandai guna lah kan, kalau tak pandai guna, apa lagi, belajar lah guna , apa susah.

Dalam duduk melayan perasan  tetiba teringat lagu ini dan aku nak share dengan semua pembaca.Aku tahu aku jarang update blog sekarang ni, bukan apa, aku kekurangan masa.Agak sibuk kebelakangan ini.Nanti kalau ada masa aku akan cuba mengisi kekosongan blog yang semakin berhabuk ini.Aku tak dapat sertakan music video sebab aku dah cuba cari, tapi tak jumpa.Jadi kalau ada sesiapa jumpa silalah beritahu aku ye.Kerjasama anda amatlah di hargai.Jadi untuk itu aku hanya boleh meletakkan liriknya sahaja.

Bagi aku liriknya memberi harapan kepada sang pencinta.Tak semestinya cinta pandang pertama, mungkin juga kena pandang 2000 kali baru boleh rasa cinta tu.Melalui lirik ini juga boleh diimplimentasikan bahawa ayat tak kenal maka tak cinta boleh diguna pakai.Walau bagaimana pun, bagi akulah, tak kenal makan tak cinta, sudah kenal jangan jatuh cinta pula, susah aku nak bahagikan hati kan?satu cukuplah.

Lagu ini dinyanyikan oleh Diva Indonesia yang terkenal iaitu Melly Goeslow.Jadi kalau sesiapa yang nak hayati lagu ini boleh lah mula mencari, kalau tak cari, tak jumpa.Kalau tak nampak, suluh dengan lampu picit tapi kalau terang jangan pula bersuluh, nanti bazir bateri torchlight :laugh: .

 

Berjumpa denganmu
Belum kusuka
Sedikitpun rasa,  cinta tak ada
Melamunkan saja aku tak sudi
Di mataku kau yah ….. biasa saja

Makin lama dekat, ada yang beda
Bersama dirimu tenang hatiku
Getar cinta ini baru terasa
Kini ku tak ingin jauh darimu

Kau dan aku satu
Terikat dalam kisah cinta
Sepertinya dunia hanya milik kita berdua
Kunantikan waktu yang membawa aku padamu

Jangan ada ragu pasti kukan bahagiakanmu

Image sumber dari pak google.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak