Lost & Found

Minggu lepas adalah minggu terakhir Sima dan Ziffi, rakan2 ku dari UMP.Kehilangan Sima bermaksud bertambahlah kerja engineer aku Encik Zul since both of are acting as his “left and right hand man” *woman* .Aku still teringat, beberapa minggu lepas aku mengambil cuti dan Sima tidak menghadirkan diri ke pejabat, Encik Zul kata dia memang betul2 terasa kehilangan kiteorang, wah!! sangat menyentuh perasaan dan menusuk kalbu ku.So today, adalah minggu terakhir aku bergelar assistant engineer kepada Encik Zul.Sedih jugak nak dekat2 abis, sedih lagi bila report baru 70% siap hurm~PAgi tadi, aku terserempak dengan Encik Zul bersama seorang perempuan/wanita amik ler mana2 yang anda rasa sesuai.Encik Zul memperkenalkannya sebagai assistantnya yang baru Sima.Oh Sima, eh Sima? dari UMP,Oh UMP eh?UMP?kenapa tertiba wajahmu berubah??hahaha its the same name but different person.

So apa yang aku telah ditugaskan pada pagi tadi, adalah untuk membawa Sima melawat persekitaran oficce.Since she will be replacing me, aku turut memabawa dia ke bahagian produciton dan menerangkan serba – sedikit tentang proses2 pembuatan dan beberapa lagi teknikal parts yang lain yang malas aku nak cerita kat sini sebab tak ramai pun yang kisah dan paham kalau aku cerita pun dan sememangnya, aku malas nak bercerita hahaha.Hari ini aku banyak menghabiskan masa di bahagian technical support untuk menyiapkan laporan.nak mintak surat pengesahan dari Ms,Angie, Ms.Angie pulak bercuti pada hari ini, so kena mintaklah benda alah tu hari rabu nanti.

Tadi duduk berbincang dengan Aizat tentang suatu proposal dan aku rasa sangat berminat dengan rancangannya tu.Nanti kalau ada confirmation akan ku ceritakan apa benda yang aku tulis ney yang memang tak tahu hujung pangkalnya kan?hahaha.
Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »