Tupai @ squirrel

Weekend lepas, baru pulang dari Batu Pahat menghadiri Majlis Menyambut Menantu sepupuku.It was held at the Pelican Hotel Hall, BAtu PAhat,Johor, the same hotel di mana kami sekeluarga menginap.Nak dijadikan cerita, selepas siap mendaftar,kami terus mengangkat barang menuju ke bilik.My father went downstairs to pick up something he left in the car, and I decided to stay in the room, nak mandi.Tetiba my mother nampak,

“eh, kabus jer?” ..Me and my brother pun tgk lah keluar tingkap and ternampak asap yang sangat tebal.

“asap” jawab my brother ringkas.

So sebab curious sangat pergilah tgk ke tepi tingkap tu.TU dia api menyembur2 keluar dari corong asap dapur hotel.Apa lagi. “Eh, hotel kita terbakar lah!!” semua orang ingat its was a joke,tapi bila dah tgk sendiri barulah percaya.Yang kelakarnya,instead of evacuating, siap tangkap gambar abg BOmba lagi hahahaha.Fikir jugak nak turun 7 tingkat mesti penat kan, so decide lar nak tinggal je dalam hotel, since alarm pun takda bunyi.Lepas tangkap gambar , terus ke bilik air mandi, dan tgh duk sedap2 mandi tu, bekalan elektrik terputus dan mandilah diriku dalam kegelapan.Selesai mandi, dan siap2, tgk2 Abg Bomba dah di join dengan Encik polis wahhh meriah sungguh dekat bawah tu.Setengah jam kemudian, my father naik atas and inform kiteorang dapur was caught on fire.Maybe ade cook lupa nak turn off dapur.As the result , tak dapatlah nak order chicken chop melalui room service hahaha…

Bomba mari
padam2
penyelamat2
penyelamat
abg Polis

Next day, is a history, another memory, and a new beginning untuk pasangan pengantin.Semoga dirahmati, dan bahagia hingga ke anak cucu dan cicit. :-D .Cukup bulan , my cousin will fly to U.S following her husband,maybe I catch you later in my semester break yar…

Abg Hafiz & YM Radin Ku Farah
LOVE

Home, sweet home and sampailah ke rumah yang di cintai dan dikasihi serta disayangi.Badan terasa penat, dan letih serta kenyang, (maklumlah baru makan Grill Steak kesukaan ku :-) )…Ada satu benda yang lain dalam rumah yang sempat aku perasan.Frame gambar my grandma terbalik.Aik, takkan angin kot.Masuk jer dapur,tgk2 abis sekotak coklat Hershey’s kena selongkar.Ney sah , sah kerja Encik Tupai yang tidak comey.Sebab apa panggil Encik tupai yang tidak comel?sebab die tak comey lar.Tupai yang ada di sekitar tempat tinggal aku ni tak comey macam dalam cerita omputih tu.Mulut die panjang ada iras cik Ti (korunk tahu kan cik TI ney apa)…garang dan tak adorable lasum.

Nampak gaya kena set up trap nak memerangkap Encik Tupai yang tidak comey ney lagi…kalau dapat nanti akan ku uploadkan picture itu iyerp…adios~

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

6 Responses

  1. abg polis, the hotel is on fire uuuu….eh its should be ENCIK bomba right?my mistake.. :-P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak