So bermula la kejohanan antara universiti kuala lumpur kali ke 5 dan kami datang untuk membawa kemenangan kali ke empat pulang.Setiba di MIMET, terpegun juga melihat kampusnya yang bapak besar.Cuma satu kekurangan tempat ney di mana ia tak mesra alam, pokok sikit sangat dan keadaan di sini agak panas la bagi bebudak Britian kan…Well, we take it as our summer vacation, go to the beach and get some tan muahaha…Selepas check in ke dalam bilik, dan ingin ku katakan bahawa bilik di sini tidak setanding langsung dengan bilik aku di kuala lumpur tambahan pulak dengan nyamuk yang banyak eventhough i never been bitten once but i have to admit that there’s a lot of mosquito here in MIMET.Die org ternak secara sambilan kot.

Tak sabar- sabar nak ke alley dan test lane untuk tournament kammi yang bakal berlangsung pada hari khamis.Kami tiba di MIMET pada hari isnin jadi kami akan berada di sini almost 1 week.Keesokan hari nyer kami di bawa ke TLDM untuk test lane.Memang tak dapat di sangkal, selepas saja kami melepasi pintu gerbang TLDM, macam dah masuk satu kawasan bandar yang baru.Markas TLDM sangat besar dan lain daripada yang apa yang dibayangkan.Mereka ada masjid,flat, apartment,traffic light,advertisment board,dan jugak shopping complex.Besar, serius besar and tempat yang kami tuju adalah the shopping complex,mutiara armada.Secara keseluruhannya lane di disini boleh tahan la.Berjumpa dengan beberapa orang kawan lama, dan juga mendapat kenalan baru.So kini hanya menunggu masa untuk berentap pada hari khamis nanti.

bowling bees
bowling bees

Hari yang di tunggu akhirnya tiba, selepas berhempas pulas, berguling -guling kami berjaya membawa satu EMAS untuk lelaki dan satu PERAK untuk perempuan dan berdasarkan pungutan mata dari kedua – dua kategori kami menjadi JUARA keseluruhan tahniah untuk kami hehehe.Kegembiraan kami di kongsi dengan sir kami yang hebat, Sir Roy dan juga madam shariah serta ustazah roslina kerana kami merupakan sukan yang pertama menyumbangkan emas  seronok!!!

syukur dah menang!!!
syukur dah menang!!!

Setelah berperang selama seminggu, kami di umumkan sebagai juara keseluruhan dengan pungutan pingat

4 Emas untuk Chess,Bowling(L), Ping pong, Volleyball (P),2 Perak untuk Bowling(P), Basketball dan 3 Gangsa Dart,Netball,Ragbi

4 BINTANG!!!!!WEY HEY!!!

ke bintang

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »