Lawak Racist?Ini realiti,10 fakta yang anda budget tahu ..tapi… tahu ker? dan lawak ABC…

Sila baca dan hayati hehehe

Alkisahnya…..

Menteri Kesenian, Kebudayaan dan Perlancongan telah menetapkan satu polisi yg mesti diguna
pakai jika Malaysia ingin menghantar wakil ke pertandingan Ratu Cantik di luar negara…
Ratu Cantik yang akan mewakili Malaysia mestila fasih berbahasa Inggeris, mempunyai ijazah di universiti tempatan serta mahir dalam mendendangkan pantun dan syair melayu..
Ini adalah disebakan kejadian yang berlaku dalam pertandingan ratu cantik ‘Miss Intercontinental’ yang diadakan di Genting Highland tahun lepas. Ni aku citer kan balik dalam bentuk dialog….zasss….
Wakil Malaysia ketika itu adalah seorang wanita cina dari pedalaman kedah berumur 18 tahun yang tidak pernah bersekolah secara formal.
Semasa penentuan pemenang pertandingan ari tuh…. 3 peserta telah di kenalpasti sebagai calon yg paling layak untuk dimakhkotakan ratu cantik antara benua…. Dalam upacara penentuan…. Peserta akan dinilai mengikut kebijaksanaan menjawap soklan yg diutarakan oleh pengacara…. Wakil dari USA, Malaysia dan Singapura telah terpilih ke pusingan akhir…
MC : Contestant, name me an electrical appliance start with letter ‘L’
USA : Lamp!
Singapore : Light Bulb!
Malaysia : LADIO! (radio)
Semua hadirin gelak terbahak2 kat bawah pentas…. Pengacara tergaru2 kepala dan menyatakan sesuatu pada juri….
MC : Ok! rite now, tell me an animal start with letter ‘L’ also
USA : Leopard!
Singapore : Ladybird!
Malaysia : LABBIT! (rabbit)
Sekali lagi dengan juri2 sekali ketawa berguling2 kat bawah pentas…mueheheh…… soklan terakhir akan ditanya MC sambil menggelengkan kepala….
MC : Last question, name me each of u, one type of fruit start with ‘L’
USA : Lemon, I like!
Singapore : Lychee!, my fav of course…
Malaysia : (dengan konfidenya menjawab sambil tersenyum bangga) LIEWLIAN! (durian)
Para hadirin sekali lagi mengeluarkan air mata akibat kelawakan yg amat terlampau berlaku di atas pentas yg grand itu….
Opsss….citer ni belum berakhir lagi…. Oleh kerana juri2 ramai dari Malaysia, mereka bersepakat untuk memberikan satu lagi peluang kepada Miss Malaysia ini dengan alasan kemungkinan minah cina ini mempunyai lidah yg bermasalah menyebut selain huruf  ‘L’ dari zaman kanak2 lagi….
Soklan tambahan pun ditanya!
MC : Ok! Bonus Question now, very easy… ladies….name me one of human body (anatomy) which is start from ‘L’ also….
USA : Liver! (sambil tepuk tangan)
Singapore : Lung (Sambil menjeling wakil Malaysia)
Malaysia : LAN CIAW! (sambil menghempas microfon akibat bengang!)
Alkisahnya….semua juri2 dari Malaysia pengsan koma tak sedarkan diri…….

So….itulah sebabnya kerajaan menetapkan polisi baru dalam penghantaran wakil Malaysia dalam pertandingan Ratu Cantik di luar negara.

Tamat kisah satu…

Kita sambung lagi…

Kita selalu ingat, kita tahu semua benda dalam dunia, tapi sebenarnya banyak menda yang kita tak tahu, antara benda – benda yang anda selama ni budget tahu tapi tak tahu boleh baca list dekat bawah ini…

1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.

2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem dan kejang di sesetengah kawasan.

3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.

4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. “Laksa kedah” pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita “laksa mana ni?”

5. Orang yg suka melebih2 dikatakan ‘lebih sudu dari kuah’ tapi tahukah anda orang yang suka mengurang2 tidak pula dikata ‘lebih kuah dari sudu’
6. Orang Kata Usaha Tangga Kejayaan. Tapi tahukah anda tangga juga boleh dijadikan tempat untuk orang berusaha membuat dosa dan berusaha menconteng arang ke muka orang tua

7. Membuat tauhu sumbat sungguh meletihkan bagi si isteri. Lebih letih lagi si suami hanya tahu nak sumbat je tauhu sumbat dalam mulut tapi nak tolong buat tak mau…..

8. Bermain bola keranjang memang meletihkan. Bermain bola di ranjang juga boleh meletihkan.

9. Allahyarham P. Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab hanya diperkenalkan beberapa tahun yg lepas. Walaupun begitu, Penyanyi pop yeh yeh L. Ramli mungkin pernah dapat lesen L semasa zaman kegemilangan beliau. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak pernah wujud lesen A. Begitu juga S.Shamsudin dan M.Osman

10. Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau2 mati esok…. Tak sempat nak bertobat tau….haha….

Cepat check saiz ehem anda….
Do you know why bra makers measure cup by
“A B C D E F” ???
*
*
*
*
Answer :
  • A – almost gone
  • B – barely noticeable
  • C – comfortable
  • D – damn good
  • E – extremely big
  • F – fake

it’s dirty joke!!! but funny.. well, it’s a joke. harap tak ade sapa yang terasa ye. 34C dah cukup okey kan Miss D… (jangan fikir lain korunk)…hahaha :devil:

Aku tak ada kerja so pusing -pusing dalam internet terjumpa lawak-lawak ini saja nak kongsi…. Tinggal satu lagi paper …got to go weee….

Sumber gambar google

Sumber cerita Marhaen dan Nisa

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »