Ini bukan touchscreen

Satu ketika dahulu, saya pernah pinjam handphone blackberry curve milik seorang teman.Agak cantik designnya, kecil dan nampak macam ahli perniagaan bila pakai (apsal tak tulis ‘businessman’ jer).Pelbagai function yang ada dalam telefon ini.

Nak dijadikan cerita saya dah mula memakai telefon touchscreen dari apple, apa ek nama dia, haa ipong.Secara jujurnya, saya agak benci touchscreen, ye lah  mula-mula tak biasa, lagipun kalau yang ada keypad ni kita tak pandang pun boleh taip kan?Anda pun tentu boleh buatkan?tak boleh?agak komanlah di situ :razzmad: .Tapi ada satu kebaikan touchscreen ni pasal ia akan menghalang kita bersms sewaktu memandu apatah lagi yang menunggang motorsikal.Ke ada orang yang boleh buat tapi aku je yang tak tahu?oh koman balik lah kalau macam tu hehehe

So semasa aku try dengan blackberry curve ini aku try lah nak tgk menu yang lain.Tapi betapa kuat dan berusaha aku mencuba, menu tu tetap tak mahu berubah.Pelik juga, takkan aku buat jahanam handphone orang,mampuih la aku nak kena ganti.Tetiba teman aku maybe dah tengok aku dari tadi terkial -kial datang menghampiri aku.

“Apasal?”

“Menu ni tak boleh ke tepi, penat dah slide tapi tak boleh juga,”

“Abg fadli, ini bukan touchscreen”

“……………….”

Mencuba bermain the meadow

*Gambar di atas tak ada kena mengena dengan cerita di atas sebelumnya :laugh:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »