Hari yang blur

Pagi ni kelas aku start pukul 10.Optoelectronic so bersemangatlah nak pergi kelas macam biasa since semalam aku kelas hanya sejam yang kalau fikir balik aku kena redah ‘traffic jam’ nak balik rumah dengan bukit,dengan ada kereta rosak dengan lawan lumba dengan siput,siput boleh menang,dengan kaki yang lenguh tekan clutch, macam tak worth tapi ilmu punya pasal kena pergi jugak.Si wan dah terlantar atas katil,pasal memula ingat kalau pergi dengan Wan, ok lah skit, takdelah nak tempuh ‘traffic jam’ since pergi dengan motorsikal,tapi penangan air cond berdesup memenangi segala.

Nak di jadikan cerita partner aku si E tak datang since kekononnya ada kerja nak buat.So buatlah lab sensorunk.Kekadang aku prefer buat sorunk since lebih paham tapi memandangkan equipment yang tak mencukupi dan rosak, hangin juga rasanya.Kekadang aku terfikir apsal lah ganas sangat korunk pakai equipment sampai leh rosak ngan putus, apa korunk buat eh,gigit ker fiber optic tu sampai putus?So, aku joinlah meja sebelah buat eksperimen Numerical & Core Area for Optic Theory, since dia orang pun memang dah pinjam plastic cable aku.So 3 kepala combine, tahu jerlah betapa cepatnya siap eksperimen tu kan.LAb 2 aku nak kena study bebetul pasal optic trasmitter since ada assessment individual nanti dengan Dr.

Next scene, aku terus menuju ke kelas Dr. A untuk Semicon Tech.Sambil2 tunggu tu aku tengok tutorial pada Anis yang si Azim buat, apsal tak sama pulak cara penyelesaian yang di ajar oleh madam dengan dr?pening aku fikirkan nya.kalau di ikutkan note, memang confirm2 kena ada inverter tapi ney takde, tu aku pening.Assignment dapat pulak arini, nak kena design ring oscillator kena submit before raya.Okey buat pengetahuan bersama cuti raya selama 2 minggu hehehe.Dan since Nuzul Quran cuti and Selasa cuti merdeka…tak termasuk Isnin macam ada 5 hari cuti.Semester ni macam relaks jer.Aku naik risau tgk budak lain yang assignment bertimbun dan aku cuti bertimbun.

Oh sebenarnya tajuk tu aku nak tulis pasal pagi tadi…kan aku dah bangun , siap2, hensem2, then tetiba turun2 kereta aku kena block.Aku yg tengah pegang fail letak fail atas butt kereta.Terpaksa berlari naik atas mintak Zul tolong tolak kereta tu.dapat tolak jer aku terus bergegas ke kelas.Bila kita nak cepat mesti banyak penghalang kan,lori lambat,bulldozer kat depan memacam lagi.Lepas tu aku terus menuju ke universiti.Sampai kat parking aku macam , eh mana fail aku dengan pencil case?OMG, rupanya benda alah tu ada kat atas butt kereta tadi, nasib baik lah tak jatuh kalau tak sia-sia jer…memang aku blur giler harini.Ptg patut jumpa dengan madam pasal FYP tapi madam ada mesyuarat pulak so apalagi aku angkat kaki pulang.

sampai ruamh tgk kaspersky dah settle scan aku punya lappy memang terbaik lah kaspersky 2010.So, dapatlah delete trojan2 ngan virus yang tak best dalam laptop hehehe.Oh, rumah dah ada P1 meang terbaiklah, senang sikit nak buat research macam ni. starcraft anyone? :laugh:

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

4 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »