Engagement

So hari yang di tunggu akhirnyer tiba, berbekal temanku yang baru, perjalanan menuju ke PJ seawal 1 tghari…Hari ini cousin ku akan bertunang.Akhirnya, salah seorang daripada sepupuku akan bertunang, sepupu pertama pulak tu.Melihat kepada persiapan memang agak besar jugak .Camera ready, battery ready, aku memastikan semua kelengkapan untuk menangkap gambar cukup serba-serbi.Sambil menunggu tu tetamu yang hadir, aku melihat gelagat cousin-cousin ku yang di beri amanat sebagai dayang bagi mengangkat barang hantaran ke tempat yang di sediakan.Satu demi satu saudara dari kerabat Negri Sembilan sampai ke rumah Ayah Long aku.Wah~~~tangan tidak berhenti-henti menekan punat SLR aku,menangkap angle -angle yang dirasakan menarik…slack, budget untuk speedlite masih kurang mungkin takde rezeki lagi.Ramai jugak tetamu yang hadir,dan sempat jugak aku berkenalan dengan si pihak lelaki.Abg Hafiz nampak mesra orang nyer…fluent gile cakap bahasa inggeris maklumlah beliau sudah lama menetap di US.Nampaknya boleh lah kita makan angin disana tak lama lagi kan Abg Hafiz hehehe…Dalam banyak – banyak tetamu, tak sangka uncle Jalal pun hadir.Rupanya Uncle Jalal memang rapat dengan family uncle aku.Tak nampak pulak kelibat si nurul hehehe.I can only upload a few pictures here since the internet connection is a little bit slow.

Uncle fuad & Abg Hafiz
Uncle fuad & Abg Hafiz
YM Radin Ku Farah Mahiyyah
YM Radin Ku Farah Mahiyyah

dgn dayang2(these are my cousin okeng?)
dgn dayang2(these are my cousin okeng?)
hantaran pihak lelaki dan perempuan
hantaran pihak lelaki dan perempuan
My brother and cousin
My brother and cousin
The Radins,The Tengkus,The Rajas
The Radins,The Tengkus,The Rajas
Smile~~
Smile~~

So other picture maybe i will put them in the facebook.Nak di jadikan cerita semua berakhir dengan sempurna.Oh , aku sempat menemani YM T. Marina untuk berpoco-poco.Aduyai segan tak terkata.Tarian poco2 mereka berbeza pulak dengan step yang aku pelajari di universiti.Ikut cara step istana rasanya.Terkial-kial jugak nak follow rentak..nasib baiklah YM tolong lead hehehe.Selepas bersalaman kami bersedia bertolak pulang.

Sebelum pulang sempat pulak singgah di KLCC untuk makan malam dan membeli cupcake kegemaran si Trisyia.Balik2 aku terus flat di atas katil.Tetiba telepon berbunyi,telefon berbunyi..oh Abg [email protected] Idham cousin gue.Bla… bla… bla..soo we decided to hang out to night..So terpaksa lah getting ready walaupun kepala ku rasa berada di awangan akibat ubat selsema yang telah di ambil terlebih awal…Tengah menunggu si Am, pelik jugak tak call2 tetiba , Miss D menelefon menyampaikan pesan ade kuli batak minta miss D tolong inform kiteorang yang amdah ade kat bawah..Oh ok thanks Miss D and thanks kepada Kuli batak terbabit…hehehe (kaler merah bagi nampak clear skit)…so beredar lah kami bertiga menyusuri jenjalan kota2 yang penuh pancaroba mencari tempat untuk menbangkitkan selera makan.Pusing sana penuh,pusing sini penuh last2 ke KLcc jer…kami minum dan borak2 sambil melihat perlawanan bola sepak..Wah~~ Bola sepak hahaha ingat Am, Miss D tendang tuan hamba ..warning Bola Sepak adalah merbahaya, melainkan anda ade bumper yang besar.

thanks ke idham kerana belanja minum malam tu, maaf kerana tak dpaat makan bersama kerana perut ku dipenuhi dengan rezeki-rezeki dari Klcc malam tadi.Oh nanti ku kenalkan tuan hamba dengan cousin ku si Tengku tu iyerk…pelik betul , tuan hamba dengan Iq selalu jer ade persaingan dalam memikat wanita eceh~~ ye ar sekarangkan dah berkerjaya dan single mesti ramai nak masuknyer.Moga2 takdelah anasir luar yang mengganggu hidup kita semua…elakkan diri anda dan kereta anda dari dilanggar iyerk hehehe

Looking forward to whom yang akan belanja kita starbuck tu, nak tahu jugak sapa yang baek hati sangat tu…moga2 Allah lipat gandakan rezeki die amin.Jangan die guna duit ko kata die belanja sudah…hehehe…kekadang ramai manusia sekarang ney lembu punya susu, lembu pendek dapat nama (yang paham tu, paham lah iyerk)…

Oh Btw nak katakan , Cantik baju Miss D tahun ney, dengar crite di puji oleh Wan yang di kasihi.tak perlu harga sampai tertelan air liur untuk dipuji ..well ” baju anda cantik juga~” hahahahaha…kelakar giler rasa biler dengar terdengar crite lucu waktu beraya… :rotfl:

So guys enjoy your last minute preparation for the final and good luck okey?

P.S -mana kompilasi twilight gue hahaha

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

14 Responses

  1. waaa. engage dah ya. bagus la, membina rumah tangga. semoga kekal di akhir hayat dan yang paling penting. jangan lupa singgah ke nadzrul.com

  2. okey guys…just stop this nonsense ok…i can hardly breath right now..asyik gelak jer…dah lah sini internet slow…hehehe…take it easy princess, she won’t get far.even her relatives knows about her already, so just wait for the right time until the justice was prevail..harap die sedar

  3. if diie baca pun apa salahnyer….that psycho pun memang ade crush dengan si princ3 kite ney…sooner or later orang tahu jugak perangai buruk die tu..shocking that she’s cousin of miss D.completely 2 different person.one looks like a korean, one looks like a ..dont want too mention it here hehehe…btw remember the prank that the princ3 told us before, SHE is the hottest girl in Kuantan?even her beauty is beyond compare with S.hahaha ask a 2 years old kid, to differentiate that girl with those animal that we are not allowed to eat…the kid would obviously said there are no differences…i’m sympathize for the prince getting involve with such ungrateful B :-))

  4. you cari pasal betul la princess,nanti that psycho baca comment ney br you tahu…hehehe…but princess, i heard that girl still claim that she still with him…all of my friends who close with her also said the same thing…either she can’t get over him or she was in the cloud 9. :silly:

  5. wah engagement..seronoknyer!!!btw you are looking good in those picture , and i menat period. ;-)

  6. terencat?your cousin’s ex terencat ker?hehe..jom jom hangout men call of duty weee~~

  7. hye princ3, who said anything about terencat haaa~~~ :rotfl: …by the way that crazy gurl ready broke up with your cousin?takde lah di a kacau u lagi kan… looking for to meet him..the farid kamil..

  8. cuba la kalau berani…i hempuk jer si gemuk pendek tu…ewwww~~pls come on.would i be scare with that dwarf?come on faressha, you dont say that you afraid ?..kuikui :laugh:

  9. aik, princess nak farid kamil ker?you tak takut ker perempuan gile tu datang ram kereta you ? hehehe..abis 3 series you babe

  10. aik princess, nak masuk line ker?hehehe princess pun cute jugak ok lar tu sama dengan farid kamil..hehe congratulation kat your cousin iyerk….

  11. hey faressha87, i have the same opinion ingat the writer yang engage hehehe dengan miss D ek?korunk kan sweet together :-* ..ney bile turn you pulak princ3?
    Kuli batak?hehehe lucky you ade kuli heehehe :rotfl: …The dress must be really pretty if her grand pun puji….really?!!!there’s baju yang sampai tertelan air liur?what her dress was made from gold?hehe
    Kim salam idham tau~ :-*

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »