Bakar , Bakar

Hari ni straight sampai pukul 1 tengahari mata tidak di lelapkan.Maaf kepada mereka yang menelefon dan tidak di jawab kerana saya sedang beradu pada ketika antara pukul 1.30 hingga 4 petang.Selepas membuka mata perjuangan menentang zombie durjana di dalam Resident Evil 5 di teruskan.Si Wesker ney hidup lagi rupanya.Masih segar dalam ingatan bagaimana si penjahat ini mati di dalam Resident Evil 1 hampir 10 tahun yang lalu di console playstation 1 hehe.

Gundam 00 berjaya di habiskan dengan jayanya dan kini sedang menonton Gundam Seed manakala Gundam Seed Destiny sedang dalam proses dimuat turun kedalam cakera keras.Wah ayat takleh blah.Entah kenapa tetiba minat sangat dengan Gundam.Walau bagaimana pun siri Super Robot War amat saya minati.Bayangkan terkial – kial bermain game tersebut di  dalam bahasa Jepun.Menang tau hehehe.Masihku ingat lagi, waktu tu Playstation 1 sedang hangat di pasaran di mana terdapat satu permainan yang mengabungkan Superheroes kedalam satu permainan.Gaban,Kamen Raider,MAsked Raider,MAskMEn, Gundam,Suria Perkasa HItam di muatkan di dalam sebuah permainan.Kelakar ada, seronok pun ada.

So hari ini masuk lah hari ketiga, hari di habiskan masa dengan famili.Pada sebelah malamnya ada acara makan – makan di rumah Om dan Tante.First datang memang terkejutlah kerana rumah tu dah berubah selepas di ubahsuai.Katanya akan di jadikan Homestay.Masuk sahaja  kedalam rumah, mata terus tertumpu ke arah meja, Wah~Sotong bakar,kerang rebus, udang bakar,pari bakar,ikan bakar memang rezeki aku makan seafood bakar lah tiga hari ini.Memang sangat berpuas hati dapat makan benda-benda alah ini yang memang favourite hehehe.

Selepas kenyang mengisi perut sambil menonton CSI MIAMI, acara memakan buah pulak di jalankan.DUyan DUyan DUyan, mangosteen,mangosteen eh manggis manggis manggis.Sedap seyh BURPP alhamdullilah.Walau bagaimanapun ada sedikit yang mengganggu tumpuan aku..KUCING.Dont get me wrong.I love cat and i really do only thhe enviroment taht full of their falling fur makes my nose starting to run like waterfall.Terlalu sensitif pulak dengan bulu kucing aduyai.

Disebabkan hari yang sudah semakin lewat, diri pun diminta untuk dibenarkan meninggalkan majlis kerana aku tak tahan dengan hidung yang mcm mau meletup ney.Sok Sek Sok Sek ahahaha…merah menyala oh hidungku, sensitifnya kepada bulumu,haru biru fikiranku bila aku terhidu…ADUYAI.

AND now im right in front of this screen typing this nonsense hehe..thank you for reading ADios

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »