in

FoodPorn : TOOWOOMBA Steak House

Satu lagi entri pasal makanan, selepas aku sambung balik entri travel okay? Hahaha. Nak buat macam mana, selain travel, aku minat makanan. Minat makan, tapi badan tak naik, tahu tak betapa beruntungnya di anugerahkan metabolism tinggi macam ni?

Back to the main entry kita kali ini iaitu tempat makan yang di beri nama, TOO WOO MBA. Macam mana nak sebut tu dah rupa macam nama orang Korea pun ada juga. Jadi sebut la macam mana pun asalkan nanti ada peluang korang boleh try jejak dekat sini. Too Woo Mba ini ada satu bandar nama macam ni dekat Australia.

*Tengok MBA tu, aku duk bayangkan Master in Business Admin ?:-)

Jadi nak di jadikan cerita hujung minggu lalu, aku berkesempatan untuk melawat Steak House yang terletak di area Setapak ni. Pergi sini pun, sebab family uncle Zul aku bawakan. Terima kasih Aunty Yah dan Uncle Zul, and Wa.

Seperti mana yang telah aku selitkan dekat atas sana, Too Woo Mba ni adalah sebuah Steak House, jadi penggemar Steak dan Western Food boleh datang menjamu selera dan mencuba makanan dekat Too Woo Mba.

1http:///wp-admin/post.php?post=6302&action=edit&message=1

2

3

4

5

Sementara menunggu makanan tiba, aku pun pi usha keadaan kedai and yang paling seronoknya, anda boleh tengok bagaimana makanan anda di masak. Bau dia orang masa tengah masak tu, Perghh! daripada tak lapar terus jadi lapar, daripada lapar terus jadi … lapar kuasa dua, haaa begitulah perumpamaan dia. *Dari ke Daripada? aku kena tanya Elfira balik  :-D

6

7

Sebelum makan main course kita makanlah salad sikit-sikit, bagus salad ni, boleh lancarkan sistem percernaan. Pertama kali makan salad dengan dressing keju, selalu makan dengan Ribuan Pulau. *Kemain Keju dan Ribuan Pulau (Cheese dan Thousand Island) 1st experience , boleh tahan juga rasanya.

8

Beberapa minit kemudian selepas selesai melicinkan pinggan salad tersebut, datanglah sudah makanan kami. Aku sempat tangkap dua dishes je, Wa dengan aku punya sahaja, so ini apa yang kami makan.

Strip Loin

Jadi apa tunggu lagi? bolehlah menuju ke Too Woo Mba Steak House dengan kawan – kawan hari ini!

TooWooMBa SteakHouse
 
Lokasi: G 3A PV128 Jalan Genting,
              Klang, Setapak,
              53300 Kuala Lumpur
 
Waktu Operasi: 12.00pm-12.00am
 
Tips: 1. Kalau nak steak tu sedap sikit cuba try test :rotfl: medium well
          2. Datang awal sedikit, sebab steak seronok kalau makan perlahan- lahan, orang putih kata savor it
         
 
 

Written by Radin Fadli

I love writing.I feel that by writing, I could pour my heart contents into a piece of paper and share it with the world.Some might be a bunch of craps, some really meant something to me.Gadget is my choice of obsession, without them, the world won’t be as cool as it is now.

11 Comments

Leave a Reply
  1. pakcik sorang ni kalo xtulis pasal travel mesti pasal makan pulak.
    stres tau stres. da la tgh lapa ni! *masukkan ayat membebel 2 minit)
    hahahahaha~

    pernah try steak cni! dat time ambik yg mixed lamb, chicken, beef tu sume. utk org yang suka makan nasik lauk kampung ni kre bole thumbs up jgk steak dkt cni =D

    • Pakcik kalau tak travel pakai kaki, pakcik travel pakai perut, nak. Hahaha! terbaik dia punya strip loin, kita geng la, geng nasi lauk kampung la kita, jap kampung or “kampung”? hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Foodporn : Sushi King Bonanza 2014 kini kembali!

Phuket! Summer Vacation (Final)