Friends Makan Travel

Foodporn – Jalan Mohd Amin Johor Bahru Part 1

Written by Radin Fadli

Dah lama tak tulis pasal jalan-jalan cari makan, asyik – asyik entri pasal travel, mesti ramai yang muak kan nak baca?Jadi kali ini kita berhenti seketika dan menulis tentang kategori foodporn kegemaran ramai!Kembara kali ini di temani dengan Izzat dan Pian.Since Pian ini selalu turun JB jadi dia lah yang tukang guide aku dan Izzat sewaktu di di selatan tanah air.

Lunch di JPO starbucks

Tanpa membuang masa, kami ke salah sebuah kedai yang terletak di Jalan Mohd Amin.Stesen pertama kami ni menyajikan makanan laut (gatal betul datang jauh-jauh nak cari makanan laut, macam tanjung lumpur takde kan~).Harga makanan dekat sini macam tak berapa mahal sangat (kot) since semua dalam harga sama rata RM5 100gram. Kami pun ada order tauhu bakar, serius terbaik tauhu bakar dekat sini, tak tipu wa cakap sama lu!

IMG_7752

IMG_7753

IMG_7757

IMG_7758

IMG_7760

pari

rojak

Burpp!! Kenyang!! Bersambung dalam entri seterusnya~

About the author

Radin Fadli

I love writing.I feel that by writing, I could pour my heart contents into a piece of paper and share it with the world.Some might be a bunch of craps, some really meant something to me.Gadget is my choice of obsession, without them, the world won't be as cool as it is now.

Leave a Reply

%d bloggers like this: