Foodporn – Jalan Mohd Amin Johor Bahru Part 1

Dah lama tak tulis pasal jalan-jalan cari makan, asyik – asyik entri pasal travel, mesti ramai yang muak kan nak baca?Jadi kali ini kita berhenti seketika dan menulis tentang kategori foodporn kegemaran ramai!Kembara kali ini di temani dengan Izzat dan Pian.Since Pian ini selalu turun JB jadi dia lah yang tukang guide aku dan Izzat sewaktu di di selatan tanah air.

Lunch di JPO starbucks

Tanpa membuang masa, kami ke salah sebuah kedai yang terletak di Jalan Mohd Amin.Stesen pertama kami ni menyajikan makanan laut (gatal betul datang jauh-jauh nak cari makanan laut, macam tanjung lumpur takde kan~).Harga makanan dekat sini macam tak berapa mahal sangat (kot) since semua dalam harga sama rata RM5 100gram. Kami pun ada order tauhu bakar, serius terbaik tauhu bakar dekat sini, tak tipu wa cakap sama lu!

IMG_7752

IMG_7753

IMG_7757

IMG_7758

IMG_7760

pari

rojak

Burpp!! Kenyang!! Bersambung dalam entri seterusnya~

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak