in

Selamat Datang 2015

Dalam sekelip mata, 2014 meninggalkan kita. Apa yang telah kita kecapi sepanjang 2014 ? Adakah cita- cita dan azam pada penghujung 2013 berjaya di perolehi atau sekadar angan-angan belaka? Semoga niat yang baik dapat di kecapi dengan jayanya.

Let’s start with a coffee, shall we? Tapi ini bukan Black Coffee , ini Toffee Nut Latte.

photo

2014 banyak meninggalkan kenangan yang pahit untuk negara. MH370 , MH17 dan ujian yang paling baru, banjir besar yang melanda negara. Semoga ujian-ujian ini menjadikan kita lebih tabah di masa akan datang.

Aku tak tahu nak kongsi apa untuk entri ini, serius tahu. Dan memang tahu, walaupun tengah tulis ni, tapi aku sebenarnya tak tahu nak tulis apa. Apa yang jadi dalam 2014 eh? ada beberapa perkara yang terjadi.

  • Aku dapat melawat negara Jepang, walaupun hanya cover kawasan Tokyo dan Hakone sahaja, definitely will return during spring time. Sakura wait for me!
  • Pengalaman pertama naik KLM- Royal Dutch Airlines. Pramugari dia sweet dan kind. Depa bagi aku rumah kecil sebagai souvenirs dan aku dapat Amenity Kits. MAS patut kena beri juga macam KLM ni walaupun untuk perjalanan yang tak berapa nak jauh.
  • Beberapa orang kawan dah berumah tangga.
  • Beberapa orang kawan baru dapat anak.
  • Beberapa kawan baru nak mendapat cahaya mata.
  • Automatik menjadi seorang pakcik. A good looking pakcik.
  • Manchester United sudah kembali ke tempat yang sepatutnya (not quite there but still we are on our way up) di bawah Louis Van Gaal.
  • Pengalaman bertemu dengan salji dan berski untuk pertama kali.
  • Dalam proses pembelajaran nak belajar Hangul. Kalau ada sesiapa yang pandai boleh tolong kongsi ilmu.
  • Banyak sangat minum kopi, kena cut down dalam 2015 :coffee:
  • Baru print gambar- gambar travel dan aku masih malas nak susun dalam gambar
  • Matawang negara jatuh teruk. Bayangkan aku tukar balik duit Indonesia yang tak habis, tapi boleh untung pula. Ironinya, makin kuat USD, makin lebih rezeki aku.

29

1g

1d

  IMG_8015

IMG_1556

IMG_1561

IMG_0088

IMG_0664

10172845_10152181413028375_2212308692753811117_n

IMG_1011

IMG_1650

IMG_1062

IMG_1031

IMG_4781

IMG_1764

IMG_1773

IMG_1784

IMG_1785

IMG_1176

 

IMG_1471

photo(1)

IMG_2080

IMG_12461920556_10204920553311633_7860581942448263299_n

Apa perancangan yang nak di buat pada 2015?

  • Mencari peluang baru
  • Travel. Sedang membelek tempat- tempat baru untuk di terjah. Kalau ada sesiapa yang nak plan ke mana- mana, nanti roger ok? mana tahu boleh jadi travelmate. Travelmate bukan Coffee mate ok.
  • Mungkin akan pulang ke kampung di Seoul juga tahun ini. Jadi kalau sesiapa nak tengok Korea dengan cost yang berpatutan jom lah.
  • Yang lain-lain, aku tak tulis dalam planner lagi, nanti lepas dah tulis baru aku kongsi dekat sini ok? HAHAHAHA

Dah tak tahu , nak tulis apa. Hmmmmm, oh, sebelum terlupa.

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada anda yang sudi membaca blog saya. Tak kiralah anda datang secara rela atau terpaksa. Sama ada terklik link atau ingin melepaskan kebosanan sewaktu menunggu LRT. Terima kasih juga kepada yang sudi emailkan saya bertanyakan pelbagai jenis soalan, harap saya dapat membantu anda dengan ilmu yang tak seberapa ini.

Akhir kata, selamat datang 2015.

Written by Radin Fadli

I love writing.I feel that by writing, I could pour my heart contents into a piece of paper and share it with the world.Some might be a bunch of craps, some really meant something to me.Gadget is my choice of obsession, without them, the world won’t be as cool as it is now.

21 Comments

Leave a Reply
  1. Aslm, radin why not u pegi turkey area cappadocia. Tempat dia not modern, tapi mostly nature and great to see air balloons there.

  2. hi Radin, I’m Alfian. from Jakarta, Indonesia
    Ur blog so inspiring me, to enjoying this live.
    boleh lah jadi travelmate, My plan this year is get scholarship to continue my Master Degree in UK,
    but, i wanna go to Korea to just traveling. I hope so.

    Thanks,
    warmest regards

    • Hello Alfian. Thank you for reading my blog, if given the opportunity, why not =). Hope you are successful in your future undertaking. Korea? One of my favorite country. Indonesian needs visa to travel to Korea isn’t it? I have a travel buddy from Indonesia told me about it.

      • Amin. U have a lot journey Radin. So lucky. I never been to Korea. Yes, Indonesian needs visa to go there. How about your country? My last traveling in 2014 are went to Singapore and Bangkok. It was so amazing. But each country have different typical. Singapore more modern than Bangkok, in Bangkok i like the foods. I’m really suprisingly when i went to nightlife in Bangkok. Have u been there?

        • Yes, I have been to Bangkok and Singapore. To me Singapore is an expensive city, our Ringgit is plummeting at the moment didn’t make it any better hehehe. I love bangkok. The people are warm and friendly. Love the tom yam, only I didn’t fancy the hot weather, we both have the same weather as them right. After Korea, I think I love Japan, although it is the most expensive country I’ve ever been after HK. My country? we have a lot of delicious local foods too and beautiful islands such as Langkawi, Mabul, and Pulau Rawa. My girlfriend is travelling at the moment in Indonesia, mainly in Jakarta and Bandung hehehe

          • hahaha… of course Singapore more expensive than Bangkok. same with us, our rupiah is plummeting. Cause 1 dollar singapore is 9.000 rupiah.. can u imagine it? haha.. Bangkok people are friendly, and i love tom yam too cause every restaurant provide it. Yes We Have same weather just the rainy season and drought. particulary in Jakarta, every rainy season will be flood. hehe.. i never been Never been Japan and Malaysia too. i was dream to go there sometime. really? ur girl friend has been here. and how about u? have u ever been here? we have same foods right?

          • Come overlah, Malaysian food is the best! Yup, I have been to Jakarta. After finished my japan entries, will write about my journey in jakarta. Macet bangat ya di sana hehehe.

  3. Hai, ada sesiapa nak gi seoul+jeju tak hujung mei ni?
    Bukan under travel agency. Saya cari rakan travel. Kalau boleh perempuan.

    email : [email protected]
    fb : aleen aiden

    Sorry interrupt tuan page. :)

  4. Part “Manchester United sudah kembali ke tempat yang sepatutnya” tu memang saya setuju sangat sangat. Im glad!! hehehe

    Azam 2015 untuk balik kampung tu akan saya susul kemudian juga. hohoho

  5. Happy new year Pakcik Kacak. Ceh gitu kan.

    2014 saya dah berjaya cut off coffee. Tottaly x jamah dah sekarang. Jom kita ber-green tea! Kalau ada plan nak balik kampong, do roger me. Manatau dapat menyelit, nak gak menyebok.

    • Gamsahamnida!
      Tak jamah dah? saya setakat 5 days baru satu kali jamah hahaha. Green tea? pernah minum yg sushi king saja. InsyaAllah, I need to sharpen my hangul too. Tolong tunjuk ajar~ Eh, you going back to Seoul this month right? Jaemi ittge bonaeyo!

  6. Alhamdulillah byk juga pencapaian tahun 2014 tu..kawan2 baru semua dah kahwin bila turn RF pulak ehehe…nampaknya CALON dah ada tu..adakah itu antara azam tahun 2015 hihhi

    Hamoiii..nak balik kg lagi tahun ni..harap2 kita boleh sengol sengolan di sana heeee

    • Amboi besar perkataan tu hahaha! Eh, nak join balik kampung dengan saya dengan bibie ke? nanti kita plan roger baik punya~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trip ke Tokyo lah kita Bhg. 7 Hakone

Trip ke Tokyo lah kita Bhg. 8 Akihabara