Lirik lagu Pulanglah versi Melayu – Awi Rafael

Mungkin dah ramai yang perasan lagu ini telah diubah lirknya sedikit.Bagi aku, aku lebih prefer yang lirik original, mungkinlah pejuang bahasa akan bising tentang hal ini, tapi muzik is art kan?so tak ada limit bagi art.Kalau dilihat dalam drama-drama Melayu sekalipun, mereka tidaklah menggunakan bahasa baku.

Kita kan satu malaysia, semua bahasa boleh pakai, so kenapa nak hiraukan sangat kan?mungkin ada yang tidak setuju tapi we have to agree to disagree lah kan?(tengok blog aku tulis ini, ayat merapu habis).

Ada yang berpendapat kalau mat salleh dengar pun dia orang tak setuju, tpai pernah tak tengok lirik die orang?siapa kata tak campur?pernah dengar lagu madonna ‘Sorry’ banyak bahasa dalam tu digunakan.Belum campur pula lagu-lagu yang menggunakan slang macam dawg,wassup dan sebagainya.Music is art.kalau dah di limitkan , susahlah pulak nak berkarya kan?

Novel sekarang pun banyak menggunakan bahasa harian, sebab apa?sebab ia lebih familiar dengan kehidupan kita.Kita,Aku,Engkau, Dia dan Mereka menggunakan perkataan ini tiap-tiap hari.Jadi kita akan lebih selesa bukan?Apa-apa pun, aku sediakan video klip versi Melayu berserta lirik, lagu Pulanglah oleh Awi Rafael.

httpv://www.youtube.com/watch?v=oH6VK7skjfM

Buka lah mata dan lihat dihadapan mu
Aku berdiri tegak tapi kau tak Nampak
Hodohkah aku tuk sering kau campak saja
Apanya yang dia ada yang aku tak ada?
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menanti kamu
Berikan jawapan
Chorus
Pulanglah sebelumku berlari
Aku menanti kamu tiap hari
Aku menunggu dari isnin, selasa disini dan sana
Aku tak ingin tak perlu
Pulanglah sebelumku ku berlari
Aku menanti kamu tiap hari
Aku menunggu dari isnin, selasa disini dan sana
Tak ingin tak perlu aku dah bingung
Huuuuuu 2x
Aku berjalan di kota kuala lumpur
Semuanya Nampak berbeza tapi ku sama
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku yang tetap menanti kamu
Berikan jawapan
Chorus
ulanglah sebelumku berlari
Aku menanti kamu tiap hari
Aku menunggu dari isnin, selasa disini dan sana
Aku tak ingin tak perlu
Pulanglah sebelumku ku berlari
Aku menanti kamu tiap hari
Aku menunggu dari isnin, selasa disini dan sana
Tak ingin tak perlu aku dah bingung
Huuuuuu 2x

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

7 Responses

  1. :-D :laugh: :-( :-(( :cry: :-| ;-) :-* :-P :chic: 8-) :-X :reallyangry: :-? ?:-) :-/ :pain: :shock: :yes: :dazed: :sidefrown: :struggle: :idk: :weep: :wilt: :smirk: :heh: :snicker: :giggle: :drool: :inlove: :kissed: :blush: :shy: :cute: :lashes: :beauty: :silly: :rotfl: :no: :X-P: :razzmad: :reallypissed: :pissedoff: :shout: :teeth: :evilgrin: :mean: :beatup: :shame: :quiet: :shutmouth: :footmouth: :-$ :smug: :disdain: :sarcasm: :roll: :eek: :sweat: :hypnotized: :timeout: :stop: :waving: :meeting: :secret: :onthephone: :callme: :goaway: :bye: :kissing: :kissblow: :hugright: :hugleft: :jump: :clap: :dance: :ZZZ: :yawn: :sick: :doctor: :devil: :cyclops: :cowboy: :clown: O:-) :alien: :curse: :victory: :eat: :starving: :worship: :pray: :tremble: :suspense: :waiting: :fingersxd: :doh: :lying: :loser: :talktothehand: :cow: :chicken2: :chicken: :chick: :cat2: :cat: :bunny: :skeleton: :zombiekiller: :zombiekiller: :vampire: :soldier: :snowman: :skywalker: :pirate: :nerd: :music: :mohawk: :fighterm: :fighterf: :cow2: :dog: :dog2: :duck: :goat: :hippo: :koala: :lion: :monkey: :monkey2: :mouse: :panda: :pig: :pig2: :sheep: :reindeer: :snail: :tiger: :turtle: :beer: :sun: :star: :moon: :flagus: :yinyang: :peace: :deadrose: :rose: :brokenheart: :heart: :male: :female: :can: :plate: :bowl: :watermelon: :pizza: :cake: :coffee: :liquor: :drink: :coins: :lamp: :lamp: :clock: :film: :camera: :phone: :cell: :mail: :brb: :announce: :island: :car: :airplane: :musicnote: :rainbow: :thunder: :thunder: :rain: :cloudy: :cigarette: :poop: :pill: :handcuffs: :knife: :hammer: :bomb: :pumpkin: :clover: :soccer: :present: :console: :computer: :-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak