Saya tetap sayang awak

Kadang – kala kita jauh mencari cinta, beribu batu, seberang laut.Mencari sesuatu yang tak pasti.Inginkan pengembaraan yang mencabar.Cinta yang sukar, cinta yang jauh, cinta yang mimpi.Kita tinggalkan apa yang kita ada demi mencari mimpi.Kononnya di bawah misi mengejar cita-cita, mengejar impian.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LginOABB3IM&feature=grec_index

Kadang -kala kita lupa, kadang – kala kita leka.Kita lupa sedih bila kita gembira, kita lupa dia yang memang sentiasa ada.Kita lupa orang yang sayangkan kita.Kita lupa segala-galanya bila gembira.Kita ingatkan itu bahagia.Kadang-kala benda kita cari, sebenarnya dah ada didepan mata.

Kadang-kala kita buta.Kita lepaskan ia…..

Kita terkejar benda yang dah ada….. kerana kita tahu dia ada, tika saat ia pergi…..kalau kita benar mempunyai hati, kita akan terasa kehilangannya walau betapa gembiranya kita sekarang.Kerana apa yang di cari, sebenarnya dah lama ada….. jika kamu terasa sesuatu di dalam kamu…. kamu akan paham apa yang ingin saya sampaikan……enjoy the video , credit to zack.

*bahagiakah di kau….kini?

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 Responses

  1. Keserasian itu memang kena ada, and i HAD it once.Tapi biasalah bila berdua selalu ada yang ketiga, iaitu setan, saya kenal setan saya.
    janganlah nangis pulak cikmemy aduyai, minta maaf yerp :-((

  2. erm…cinta ni susah nak dikate..dalam hidup, kite akan jumpe banyak cinta..tapi, antara cinta dengan keserasian, keserasian tu lebih penting..kalaupon ade org sayang kite, tp kite x leh pi dengan dia, hubungan tu tetap takkan jadi…sayang diri sendiri dulu..

    hmm..ape yg ko tulis ni sedang sangat2 jadik kat aku..nak nangis..nak nangis…ko wat aku nangis..uwaaaaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »