Siapa kata bulan tu jauh?

Hari ini kerja saya menemani rakan-rakan/family makan.dah nama pun saya adalah rakan/anggota keluarga yang baik, jadi saya menemani mereka untuk makan bersama.Memula saya menemani Ai (kawan yang comel lagi cantik) untuk makan fast food.So singgah sebentar di Mc Dono.

Tenang kan laut? (padahal angin kuat gila hehe)
curly dan french tak dapat di pisahkan...aku try minta onion ring tapi tak de..sedey pulok rasa
dia makan mc ciken, tak best sebab burger ayam
saya makan cis berger, best sebab burger keju
cuba meyerupai edward kerana sering di katakan pelanduk dua serupa

Saya tumpang sampai ke mega, kononnya ada sesi boling bersama keluarga, tapi memandangkan keadaan lorong yang penuh, jadi saya batalkan je hasrat itu, lagipun banyak budak Mampan hari ini.Lenguh tangan belum hilang akibat di serbu peminat di TC sebentar tadi.Jadi saya decide untuk membuat lawatan sambil belajar di sekeliling Megamall bersama Eju dan Hadi.

Baju mereka sama, adakah mereka satu clan atau golongan 'itu' hingga kini masih menjadi misteri

So kita orang decide untuk minum bersama di De mall,boleh pula saya terjumpa anak tokey De mall.Malu-malu dia pandang saya, hurm bagus, malu adalah perisai iman di situ.

Eju menunjuk peace dgn muka comey-comey kuda di situ
hadi memikirkan nasib cinta tak kesampaian

Beberapa ketika, saya dipanggil untuk mengadap ke Kenny Roger oleh keluarga.jadi baibai  :waving: dulu kawan – kawan.Sampai di Kenny Roger, saya order air, Chocolate menda tah nama dia, sebab tak sedap jadi tak ingat hahaha,lebih kurang macam ini rupa dia.

air chocolate tak best berkrim

Selepas selesai makan, menelefon Azeyah(Agy ar) untuk mengajak berkaraoke tapi malangnya keadaan lelangit yang menyukarkan dia menggunakan tone-tone tinggi telah membantutkan plan tersebut.Jadi decide nak pergi makan.Agy pergi ambil adik dulu sementara saya sempat menyambar Paco Rabbane dan JPG memandangkan hari ini dapat bonus berganda dari Parkson.

So tempat yang di tuju adalah…….

Bulan, mana matahari?
Azeyah yang lawa ;)
nasi goreng bulan (bulan dah jadi separa bulat malam ni)

Perlawanan antara Vietnam dan Malaysia sedang berlangsung secara hidup di kaca tv lcd kedai Bulan…

lawang, lawang,lawang ...malaysia boleh boh~
christiano ronaldo tak main ke malam ni?hurm~~

Adik hari ini dan semalam demam.Sian adik, dah lah adik comel.Sian adik comel sakit.Jahat demam dan pening kepala ini kacau adik kan?Meh sini Meh~

peninnyer pale atek, atoyai~

Adik nak makan apa?dah beberapa hari adik hanya makan bubur kacang eh bubur Mc Dono.Orderlah something yang boleh membuatkan dirimu sihat semula.”I know,I know,”(sambil mengangkat tangan ke atas ala-ala adik haziq dalam tom tom bak)..Atek nak….

spagetti bolognese yang hebat~

Setelah makan spagetti bolognese yang hebat, atek  eh Adik berubah segar dan sihat kembali…

BeyBEh!!!! Kalau dapat spagetti tiap-tiap hari, tidaklah adik sakit lagi

saya merasa gembira apabila mendengar adik sudah sihat kembali.Jadi saya cuba menghadiahkan senyuman yang cukup istimewa apabila mendapat khabar gembira tersebut.

senyuman ikhlas dari hati

Tiba – tiba Adik bertanyakan tentang result semester ini.Saya menjadi sayu tiba-tiba, sambil bercerita, saya menerangkan rancangan akan datang untuk berusaha lebih gigih dan bersungguh-sungguh.Ketika sibuk bercerita, rasa sebak saya tidak dapat tahan lagi lalu….

Mungkin aku tidaklah sempurna~

Setelah habis air mata kering di kesat dan Adik memberi kata semangat “sian dia, sabar yer,”..aku menjadi happy dan kami mula berborak dan membuka cerita tentang EnCik Baha,hamster kesayangan saya yang kini bercuti bersama keluarga di Puchong,Selangor.Kerana rindu sangat dekat Encik Baha, saya cuba membuat gaya EnCik Baha yang comel…

Gigi saya tak mampu nak buat secomel Encik Baha

Sebelum pulang kami sempat, menangkap gambar kenangan menu restoran.

Bulan sedap, banyak pilihan makanan di sini, bawaklah kekasih gelap dan putih makan bersama
Bulan sedap ade spagetti..datang yer
nak kena promote ker?orang nak tengok christiano ronaldo ni, apsal zakwan je ada?tak paham~

Selepas makanan hilang ke dalam perut, dan pinggan di pulangkan kepada pemilik restoran kami bergerak pulang.

Mendengar lagu faizal tahir di dalam Porsche Cayenne milik azeyah

Saya sudahi dengan….

Senyum, kacak luar, kacak dalam, kacak dengar sini, kalau kacak senyum, saya tambah kacak lagi...BEYBEH!!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

6 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »