Kengkawan and a dog

Bile balik cuti ney, banyak jugak lepak dengan kengkawan, bertanyakan khabar tentang kehidupan terkini.Dan paling best bile buka cerita pasal result, yelar baru keluarkan so sibuklah masing2 nak tahu masing2 punye pointer.Kepada yang dekan tahniah,anda memang hebat,entah bila aku boleh dapat result yang sama pun entah lah, well maybe someday (bile lah tu ahaha :-D ) .banyaklah bercerita kerana masing2 dah duduk berlainan tempat.And biasalah kalau dah duduk Kuantan memang tak sahlah kalau takde kaitan kan.So borak punya borak, makin ramailah kengkawan ney yang berkait, sampaikan ade yang bersaudara lagi hurmmm…Memang rahmat betul kuantan ney.

Bila tengah2 lepak tu, terlintas satu benda di kepala ku.Hurm, maybe ade yang aku tak tahu kot.So aku biarkan persoalan u berpusing2 di dalam minda.Sehinggalah aku lupa.Sedang aku bercakap2 dengan Miss D di satu waktu, tetiba persoalan tu tiba di bibirku, “eh , si polan tu kawan die ker kawan awak?”..

“kawan saya” jawab Miss D ringkas

“mana kengkawan die, cm pelik jer die datang kat kengkawan saya?dulu pun die hangout dengan kawan cousin saya,mana kengkawan die?”

“die mana ade kawan, itu die kawan dengan kengkawan saya, kenapa awak tanya?”

“nothing, cuma baru perasan”

teringat tetiba waktu satu majlis reunion di ECM, biasalah kalau dah nama reunion mestilah kengkawan ada lelaki dan perempuan, so tgh jalan reramai tu, tetiba minah ney masuk dalam ke dai menjual baju dalam, walaupun di ketika itu terdapat kengkawan lelaki di kalangan mereka…Even zaman yang open minded mcm sekarang pun, janganlah sampai malu tu dah takda kan?maybe perbuatan die yang selok tak bertempat buat kawan2 segan nak berjalan dengan die.tapi biarlah die kan tak kena ‘culture shock’ bak kata2nya.

Berkawan tu bebas, so hak dialah nak berkawan dengan sesiapa yang di suka ( she’s quote)…Yang peliknya, semua org yang die nak berkawan tu ada kaitan dengan diriku?adakah diriku begitu berharga?hahaha… tak kisah pun die nak kawan dengan sesiapa tapi jgnlah buat cerita tak elok pasal saya semata2 nak tagih simpati,bak kata2 Duta, orang sibuk study STPM, die sibuk tagih simpati… hurm

Yesterday is history.Benar, ini memang benar.Tapi kalau sejarah tidak di ambil iktibar, sejarah mungkin akan berulang.Tengok saja kisah nabi lut, di mana kaumnya pemula lelaki mendatangi lelaki lain dengan nafsu.Tengok dunia sekarang bukankah kaum ini semakin banyak di dunia.Sehingga di sesetengah tempat di dunia mereka cuba mendapat pengiktirafan?Sama jugak apabila keputusan peperiksaan yang lepas teruk, kita tidak mengambil pengajaran dan terus – menerus tidak membuat sebarang perubahan?bukankah keputusan yang sama akan kita dapat?

Mendengar kata2nya yang cukup berbangga selepas melakukan pelanggaran kereta tersebut, adakah si dia ingat perkara ini boleh di lupakan begitu sahaja?Berjaga2lah kerana di mungkin melakukannya sekali lagi, dah cuba sekali, nak lagi..cuma kali ini jangan pulak di langgar kereta import yang jauh lebih mahal harganya.

Kawan2 adalah tempat kita berbicara, berbincang, mendapatkan nasihat dan bergembira, jadi tidak salah sekiranya hendak berkawan.You are destined to serve US all anyhow, so the more you get to know them, the better.Become a loyal and obedient  and might just reward you with something.Only we need to keep our might with the quote “even the most loyal  :dog: has the probability to bite it’s owner’s hand)..

And please stop sending stupid msg to your owner, cause we hate it everytime he shows us how angry you are.Become a good pet and continue to serve our family ya? :dog: .It’s a good thing having a close relationship with the owner’s friends.Like i already write it down previously, why waste a good talent that can do US chore’s?hehe

P.S WE are not that stupid to pick you to run your chores, let say pick you up and go buy the cake? hahahaa :rotfl:  stupid :dog: ..sit boy, sit!!!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

9 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak